Областната епизоотична комисия във Видин прие днес неотложни мерки след

...
Областната епизоотична комисия във Видин прие днес неотложни мерки след
Коментари Харесай

Във Видинско откриха чума при труп на диво прасе

Областната епизоотична комисия във Видин одобри през днешния ден неотложни ограничения откакто е открито първично огнище на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) при мъртвец от дива свиня в село Бела , община Димово.

Това оповестяват от регионална администрация Видин. На съвещанието на комисията през днешния ден доктор Адриан Данков, шеф на Областната дирекция за сигурност на храните във Видин, е съобщил, че болестта при дивото прасе, е намерено при започване на предходната седмица край село Бела .

Той е уведомил, че има заповед на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), с която е доказано болестта от АЧС при дива свиня, с съответни географски координати и е избрана инфектирана зона в размер на 200 кв. км към установения случай.

Приети са ограничения за ограничението на заболяването в района, като осъществяването на действия по дърводобив и аграрни действия в инфектираната зона ще се реализира единствено при необходимост и след известяван на Държавно горско стопанство - Белоградчик. Изготвена е директива за стерилизация на моторни транспортни средства и инвентар .

В квартал " Нов път " във Видин , където за първи път беше открито заболяване на прасе от АЧС , е завършило умъртвяването на животните, както и в 3 км. зона , към огнището на заболяването. Извършена е стерилизация на дворовете , където са евтаназирани свине, както и на улиците. В момента се работи в 10 км зона .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР