Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Пловдив спря

...
Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Пловдив спря
Коментари Харесай

БАБХ затвори търговски обект в Съединение

Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) - Пловдив спря активността на магазин с транжорна в град Съединение, област Пловдив , оповестяват от БАБХ. На притежателя са формирани четири акта за административни нарушавания в комерсиалния обект и фермата му, ситуирана в същия град.

Инспекторите на БАБХ направили неочаквана инспекция по едно и също време в промишлен животновъден обект за развъждане на едри преживни животни (ЕПЖ) и обект за търговия с храни с транжорна на един притежател в град Съединение.

Във фермата били установени няколко нарушавания на Закона за ветеринарномедицинската активност. Била открити неналичието на 38 броя паспорти за ЕПЖ, несъблюдение на наложено през месец октомври наставление, както и противоречие сред броя на животните, маркирани в животновъдния дневник и системата ВетИС.

В записания магазин с транжорна на същия притежател пък били открити храни с изминал период на валидност, които нямали здравна и идентификационна маркировка. За част от храните притежателят не дал документи за генезис.

65 кг месни артикули са спрени от реализация и ориентирани за заличаване. Инспекторите от БАБХ изготвиха предписание за прекъсване активността на обекта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР