Областната болница в Пазарджик e одобрена за Донорски център за

...
Областната болница в Пазарджик e одобрена за Донорски център за
Коментари Харесай

Областната болница в Пазарджик e одобрена за Донорски център за трансплантации

Областната болница в Пазарджик e утвърдена за Донорски център за трансплантации, заяви за Радио „ Фокус “ – Пазарджик началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване доктор Димитър Иванов. Лечебното заведение подаде документи за регистриране в обществения указател на Националната система за трансплантации преди няколко месеца. По думите на доктор Иванов единствено няколко са лечебните заведения в страната, които работят като донорски бази.
„ Това е оригиналност за нашата болница и ще бъде сложен развой. Основното условие е и да се потвърди мозъчната гибел, която да даде опция да се употребяват органи за донорство. Голямо значение в този развой ще имат и медиите, които би трябвало да осведомят хората за понятия като „ мозъчна гибел “, „ инсулт “ и „ инфаркт “. Важно е да уточним, че тук не става въпрос за търговия с органи, а за трансплантации на нуждаещи се пациенти “, посочи доктор Иванов.
Той добави, че болничното заведение разполага с нужните медицински фрагменти, с цел да може да се оправи, в случай че възникне донорска обстановка. В края на месец юни 42-годишна пазарджиклийка стана донор и избави трима тежко заболели пациенти. Това беше и първата донорска обстановка за МБАЛ- Пазарджик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР