Областната администрация в Пазарджик откри телефони за връзка, на които

...
Областната администрация в Пазарджик откри телефони за връзка, на които
Коментари Харесай

Откриха телефонни линии в Пазарджик за бежанци от Украйна

Областната администрация в Пазарджик откри телефони за връзка, на които се подава информация, касаеща идващите на територията на област Пазарджик вследствие от военния спор в Украйна.

На телефони +359/ 34-40-00-12, 40-00-01 от 9:00 до 17:30 часа и непрекъснато на тел: +359 887/ 796-579 могат да подават информация: лица, които желаят да дават места на настаняване, лица, които желаят да дават дарения;лица, които идват на територията на област Пазарджик или към този момент са настанени, представители на общински администрации на територията на региона, оповестиха от администрацията.

Предвид комплицираната конюнктура в Украйна и потребността от филантропична помощ на от ден на ден бежанци, тръгващи към Румъния и България, регионалният шеф Иван Васев изиска информация от кметовете на общини на територията на региона по отношение на опциите за настаняване на попадналите в спешно положение жители, търсещи краткотрайна протекция.

Информацията се събира за реализиране на по-добра съгласуваност, съдействие и взаимопомощ сред жителите и институциите на територията на област Пазарджик и ще бъде предоставена на Държавната организация за българите в чужбина.

При нужда Агенцията ще обезпечи контакт сред обособените институции и жителите, декларирали вик за помощ. Областният шеф Иван Васев посети офиса на на БЧК, където се срещна с шефа на ОСБЧК Пазарджик Живко Дишков и доброволци от организацията, които одобряват дарения по отношение на филантропичната рецесия в Украйна.

Пунктове на БЧК са разкрити в 12-те общини на региона. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР