Областната администрация предостави документите за демонтажа и реставрацията на Паметника

...
Областната администрация предостави документите за демонтажа и реставрацията на Паметника
Коментари Харесай

Областната управа разкри за демонтажа на части на ПСА

Областната администрация даде документите за демонтажа и реставрацията на Паметника на руската войска в Народното събрание.

В 11:00 часа на 14 декември Областната администрация на област София даде всички документи, свързани с демонтажа, съхранението и реставрацията на Паметника на руската войска. Документите ще бъдат предоставени и на Административен съд София-град на 15 декември, според тяхно определение, показаха от регионалната администрация.

От там допълват, че " изрично се опълчват на опитите на политически лица да вкарват в подвеждане българските жители, като популяризират погрешна информация, нарушават закона и упражняват напън върху изпълнителите на дейностите по пренасяне на бронзовите фигури и барелефи от Паметника на руската войска ".

От Областната администрация твърдят още, че демонтажът върви при прецизно съблюдаване на утвърждения от Столична община План за сигурност и здраве.

" Съобразно този проект фигурите се разглобяват в оптималната допустима степен съгласно метода на тяхното в началото сливане. Изграждането на паметници от многочислени отливки е нормална процедура – по този начин да вземем за пример при сглобяването на статуята на Св. София са употребявани над 150 обособени солидни елементи. Само там, където е невероятно оформянето на блок до пет тона или са налице други аргументи, се употребява профилирана техника за обособяване на детайлите по скица, която подсигурява тяхното следващо събиране. Според резултатите от обследването, фигурите на ПСА би трябвало да разчленени на две елементи от кръста нагоре – половина на торса и главата и другата половина. Запълнените с бетон крайници също се разделят от кръста надолу и се демонтират поотделно, като първо се открие бронзовият цокъл и се унищожи бетонът в основата.

Създадена е скица на краткотрайна организация за сигурността на придвижването по транспортни и евакуационни пътища и пешеходни пътеки на строителната площадка и методите към нея ", споделят от регионалната администрация.

Снимка: БТА
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР