Областната администрация, ОДМВР-Бургас, РИОСВ-Бургас и Община Созопол предприеха незабавни мерки

...
Областната администрация, ОДМВР-Бургас, РИОСВ-Бургас и Община Созопол предприеха незабавни мерки
Коментари Харесай

Установиха кой копае на залива Вромос край Черноморец

Областната администрация, ОДМВР-Бургас, РИОСВ-Бургас и Община Созопол започнаха незабавни ограничения и откриха причинител на земекопни действия, засягащи крайбрежната линия в региона на залива Вромос . Това оповестиха от Областна администрация-Бургас.

В събота е осъществен оглед на място от заместител регионалния шеф Пламен Янев по отношение на подаден сигнал от жител за осъществяване на земекопни действия върху парцел - държавна благосъстоятелност, ситуиран в източната част на залива Вромос край град Черноморец, в региона на някогашните парцели на военното отделение там. В сигнала до Областна администрация Бургас е бил прибавен и снимков материал на екскаватор, извършващ изкопни действия, нарушаващи крайбрежната линия .
 Пристанището на Черноморец „ изяде” плажа Созопол
Пристанището на Черноморец „ изяде ” плажа Созопол

Общината желае експертна инспекция

Полицията е открила изпълнителя на земекопните действия - юридическо лице, което е дало показания пред органите на Министерство на вътрешните работи. От полицията в Созопол са докладвали за случая в Районна прокуратура - Бургас.

Днес в Областна администрация - Бургас е извършена среща сред екипа на регионалния шеф Стойко Танков и шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Павел Маринов. В най-кратки периоди РИОСВ-Бургас ще се произнесе по проблема. С цел бързина на обработката на сигналите на работната среща е взето решение екологичната институция да ревизира всички проблеми без оглед на това дали сигналът е постъпил през работни или почивни дни.
 Проверяват има ли багери на плажа в Несебър
Проверяват има ли багери на плажа в Несебър

Заради сигнали за нелегално създаване на пясъчна дига

За определяне обсега на нарушаването общинската администрация на Созопол прави геодезическо замерване.

Областната администрация приканва жителите да алармират навреме способените органи за нарушавания, с цел да се подхващат незабавни дейности по установяването на причинителя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР