Областната администрация на София стана първата в Европа, която въвежда

...
Областната администрация на София стана първата в Европа, която въвежда
Коментари Харесай

Сертификат Антикорупция за областния управител на София

Областната администрация на София стана първата в Европа, която вкарва система против подкупите на работното място. Днес ръководителят на орган за сетрификация на системи в Гърция връчи на регионалния шеф на София - Илиан Тодоров, документ за битка с подкупите.


Кранчето на корупцията в регионалната администрация на София обаче е спряно. Образно казано. С този документ, който подсигурява, че нито един чиновник тук няма да си разреши да одобри рушвет, тъй като всяко деяние ще се прави по избрани правила.
Д-р инж. Илия Ценев, специалист в сертификационната система: Една система, която не разрешава на хората от държавната администрация да взимат подкупи или тези подкупи да бъдат минимизирани.
Гръцкият началник по сертификация на системи е решил, че към този момент регионалната администрация е първенец.
Илиан Тодоров, регионален шеф на Софийска област: Защото сме подхванали и внедрили безусловно всички ограничения, които са нужни за прекъсване на корупционни практики и подкупване на чиновници в администрацията.
Засега този документ е като шестица в битката с неприятните практики. Но тази шестица не е доживотна. И може да бъде отнета, ако някой реши да още веднъж да пусне кранчето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР