Областна управа няма право да обжалва решението на Общинския съвет

...
Областна управа няма право да обжалва решението на Общинския съвет
Коментари Харесай

Областна управа няма право да обжалва решението на Общинския съвет за нов дълг на община Варна

Областна администрация няма право да апелира решението на Общинския съвет за нов дълг на община Варна.

Това стана ясно през днешния ден на брифинг на регионалния шеф на Варненска област Благомир Коцев.

Той съобщи, че откакто решението за вдишване на нов дълг от общината още веднъж е минало през съвещание на Общински съвет и е признато, откакто бе върнато от Областна администрация, то институцията няма законното право да апелира това решение.

Коцев се закани, че " ще следи по какъв начин се разходват тези средства ". Той разяснява още, че в рекордния бюджет на община Варна от 650 млн лева, са заложени към 135 млн лева за " асфалтиране на улици и междублокови пространства ". 

Очевидно, Благомир Коцев не е осведомен с боравенето с обществени средства, по тази причина ще му напомним, че община Варна бе принудена да заложи такива средства за реновиране, облагородяване и повсеместен ремонт на улици, булеварди и междублокови пространства, защото страната е тотално абдикирала от общините. Липсват средства по Национални оперативни стратегии като " Региони в напредък ", липсва изравнителна дотация, а средствата за финансовите разноски са равни на нула.

В дословен превод - " смяната " за Варна явно се показва в това, да няма продкрепа от страната. Нещо, което връща града във времето, когато бе изолирана от централната власт.

Благомир Коцев очеизвадно политиканства с бъдещето и визията на Варна, което е разбираемо, поради последните социологически изследвания на политическите партии и фрапантния спад на доверието към Политическа партия " Продължаваме промяната "

Още едно решение, което бе върнато от регионалния шеф, отнасяйки се за продажбата на 140 дка общински парцели, разяснява представителят на страната в локалната власт във Варна. Коцев даде поръчка, че ще апелира 16 от 19-те парцела по правосъден ред през днешния ден до края на деня, защото срокът за атакуване на решението в съда, изтича през днешния ден.

По рано кметът иван Портних съобщи изрично, че парцелите се намират в селищните формирания на Варна, като множеството от тях са просто съсобственост.

Кои са трите парцела, които Благомир Коцев няма да апелира с обяснението, че за тях няма обосновано законно право и жалбата ще " падне " в съда, не стана ясно. Твърде е допустимо, да става дума за вкусен парцел, към който имотният ни регионален шеф и неговите доближени, имат интерес.

Проверка на ДНЕС+ сподели, че към този миг към момента няма подадена тъжба в съда от регионалния шеф на Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР