Областна дирекция на МВР с мерки за гарантиране на сигурността

...
Областна дирекция на МВР с мерки за гарантиране на сигурността
Коментари Харесай

Полицейски патрули ще дежурят край училища и забавачки в Пловдив

Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи с ограничения за гарантиране на сигурността и запазване на публичния ред при откриването на новата образователна година

Преди да бъде даден старт на образователната 2017/2018 година, чиновници на Областна дирекция на МВР– Пловдив организираха серия от срещи с представителите на локалната власт, Регионалното ръководство по обучение (РУО), шефове на учебни заведения и детски градини и управленията на частни охранителни компании.

По време на диалозите са набелязани съответни мероприятия и са съгласувани взаимните дейности по застраховане на публичния ред и сигурността при осъществяване на тържествата в регионите на детските и образователни заведения. Обсъдени са опциите за спомагателни ограничения за физическа отбрана, методите на защита, пропускателния режим, недопускането на незаконни похищения при откриването и по време на новата образователна година. От страна на полицейските инспектори са припомнени методите за бърза връзка сред учебните управления, охранителните компании и районните ръководства на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.

Спрямо чиновниците на частните охранителни компании е планувано условие да наблюдават с нараснало внимание за лица със подозрително държание в и към охраняваните обекти, като е избран и редът за подаване на сигналите за установени противообществени прояви.

Със започването на новата образователна година ограниченията за пътна сигурност на децата и младежите се ускоряват и в тази връзка от 1 септември до края на октомври е основана организация за осъществяване на обичайна „ Акция на полицията: “Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “, при която полицейски патрули ще дежурят на най-критичните точки към всички учебни заведения и детски градини в Пловдив и региона. В рамките на акцията, взаимно с представители на локалната власт, в регионите на всички детски и образователни заведения са осъществени обследвания на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветяване, защитните огради, обезопасяване на входовете и други, като за всяка установена уязвимост са дадени съответните писмени наставления.

По време на тържествата за първия образователен ден полицейски чиновници ще срещнат родители и педагози с риска от пътнотранспортни катастрофи с деца и ще насочат съответни рекомендации към тях. Беседи за безвредно държание на пътя ще бъдат изнесени в детски градини и в началния и гимназиални курсове на учебните заведения – по илюстративен и показателен метод и посредством потребление на построени образователни площадки, пред децата ще бъдат показани разнообразни обстановки на пътни злополуки и ще бъдат дадени на практика препоръки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР