Областна администрация започна актуализация на областната транспортна схема, която не

...
Областна администрация започна актуализация на областната транспортна схема, която не
Коментари Харесай

Търсят удобен транспорт към села и фирми до Пловдив

Областна администрация стартира актуализация на регионалната транспортна скица, която не е пипана от 2016 година, заяви регионалният шеф Ангел Стоев. Трябва да се търсят и работещи решения за публичния превоз, обхващащ околните до Пловдив села и зони, където въпросът не е добре организиран. Въпросът беше подложен на среща в Областна администрация, на която участваха превозвачи, зам.-кметът на община Пловдив по превоза Тодор Чонов, кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов, специалист от община „ Марица “, превозвачи, специалисти от регионална администрация. В срещата участваха също по този начин зам. регионалните шефове Даниела Николова и Иванка Петкова.

„ През някои села минава превоз, само че той не е комфортен за компаниите. Дали с рейсове или с така наречен маршрутки, би трябвало да намерим положително решение, само че по този начин, че да защитим ползите на превозвачите “, акцентира регионалният шеф Ангел Стоев.

Според Павел Михайлов обитаемоте места до Пловдив имат потребност от съгласуваност. Той съобщи, че не вижда особена разлика сред Коматево и Първенец или Марково, примерно, тъй че дистанцията Пловдив – Първенец да бъде изпълнявано от линия на градския превоз.

Представителят на община „ Марица “ даде еднакъв образец с околните Царацово и Трилистник. Двете села се водят в регионалната транспортна скица.

Според шефа на „ Автотранс Чолаков “ – Димитър Чолаков, фактически някои близки села могат да се обслужват от линии на градския превоз. Той посочи аргумента, че ж.п. издава карти на ниски цени, които превозвачите не могат да си разрешат.

По време на диалога надви концепцията близки села и компании да бъдат обслужвани с удължение на линии от градския превоз при съблюдаване на законовата рамка. Беше обиден и въпросът за превоза до и от летище „ Пловдив “ от началото на ноември, когато се чака подписване на контракт за полети с втора нискотарифна самолетна компания.

Областният шеф предложи кметовете на общините да слагат въпросите си, а Областна администрация да бъде посредник. Ще се търси вид за удължение на градските линии до близки села, само че без да се визира ползата на превозвачите и според настоящата нормативна уредб
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР