Областна администрация-Бургас е образувала административно производство по казуса с нерегламентирано

...
Областна администрация-Бургас е образувала административно производство по казуса с нерегламентирано
Коментари Харесай

Новият областен на Бургас продължава борбата с незаконните чадъри на плаж в Несебър

Областна администрация-Бургас е образувала административно произвеждане по проблема с нерегламентирано разположените шезлонги и чадъри в Несебър от притежателя на намиращия се в непосредствена непосредственост хотел.

Производството е по чл.80, ал.1 от Закона за държавната благосъстоятелност (ЗДС) - за изземване на 662 кв. м. територия - обществена държавна благосъстоятелност, върху която нелегално са ситуирани чадърите и шезлонгите.

Казусът породи след многочислени сигнали и тъжби от жители на морския град за непозволено слагане на чадъри и шезлонги върху образуващата се през летния сезон пясъчна линия, оповестиха от Областната администрация.

Производството е формирано, защото хотелиерът не е премахнал разположените върху пясъчната линия уреди в инструкции 3-дневен период за непринудено осъществяване на предписанията на регионалния шеф.
 Областният на Бургас желае хотел да махне нерегламентирани чадъри от плаж в Несебър
Областният на Бургас желае хотел да махне нерегламентирани чадъри от плаж в Несебър

В противоположен случай ще издаде заповед за изземване за терена

" като регионален шеф от служебното държавно управление дадох ясната поръчка пред обществеността, че един от главните ми цели ще е запазване на държавната благосъстоятелност ", показва Мария Нейкова . По думите й формираното административно произвеждане ще даде опция за излагане на мнения и възражения от страна на заинтригуваните лица. " Разбирам, че желанията са били положителни, само че и те би трябвало да бъдат облечени в законова форма ", разяснява новият регионален шеф.

Хотелиерът е осведомен за производството и има опция в 3-дневен период от приемане на уведомлението да изрази мнение по събраните доказателства в преписката за изясняване на обстоятелствата и събитията, както и да даде в допълнение такива. В случай че в предоставения период не бъдат събрани доказателства, че плажната линия се държи на правно съображение от хотелиера, регионалният шеф ще издаде заповед за изземване на парцела в 7-дневен период от приемане на уведомлението. Съгласно чл.80, ал.2 от ЗДС заповедта за наложително изземване се извършва по административен ред със съдействието на полицията. Ако хотелиерът съобщи непринудено парцела преди издаването на заповедта, административното произвеждане ще бъде прекъснато.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР