Областите със заболеваемост над 1000 души на 100 хил. население

...
Областите със заболеваемост над 1000 души на 100 хил. население
Коментари Харесай

Областите с двойно най-тревожния праг на COVID заболеваемост намаляха до четири

Областите със заболеваемост над 1000 души на 100 хиляди население за интервал от две седмици понижиха от осем на четири за седмица. Това сочи на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ), основан на данните от до неделя (14 ноември).

Определеният от здравните управляващи оптимален предел на заболеваемост по цветови категории е 500 души на 100 хиляди население, което значи, че областите с двойно по-висока заболеваемост за така наречен тъмночервена зона са намалели на половина и към 14 ноември остават: Враца (1032 нови инфектирани на 100 хиляди население за интервал от две седмици), София-град (1024 нови инфектирани на 100 хиляди население за интервал от две седмици), Монтана (1003) и Габрово (1000).

Следователно, заболеваемостта в страната е почнала да спада, само че продължава да бъде доста висока. Данните на НЦЗПБ сочат, че към 16 ноември междинната заболеваемост за страната е към 728 души на 100 хиляди население за интервал от две седмици.

Изводите на здравните управляващи са, че въведеното в края на октомври условие за достъп до обществени места на закрито единствено със документ за COVID-19 е сполучливо и е лимитирало разпространяването на ковид.

Кои са годните в България документи за COVID-19 четете
Какво е значимо да знаете за удостоверенията за антитела четете

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР