Областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали са в жълта

...
Областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали са в жълта
Коментари Харесай

Шамар след шамар за Омикрона: 2 области ще влязат в зелената зона

Областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали са в жълта зона по равнище на заболеваемост от коронавирусната зараза. Това демонстрират данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

София-град, както и областите Силистра, Шумен, Врана и Бургас, не престават да са в тъмночервена зона със заболеваемост от над 500 на 100 хиляди души население, Добрич и Търговище излязоха нея и към този момент са в алената зона, дружно с останалите области в страната.

Заболеваемостта от COVID-19 в страната на двуседмична база е 452 на 100 хиляди души.

Според картата на епидемиологичната конюнктура, разграничена на пет района и указваща заетостта на болничните кревати за интензивно лекуване на пациенти с коронавирус зараза, към този момент два района са в стадий едно. Другите три района са в стадий две по претовареност на леглата.

До дни се чака два от районите да преминат в стадий едно. Само районът, обхващащ областите Разград, Добрич, Варна, Шумен и Търговище, остава с по-висока претовареност на леглата за интензивно лекуване.

Сценарият " Хари Селдън " е постоянен, нещата са под надзор, Омикронът получава пестник след пестник, оповестява Николай Витанов в късата си информация за оперативната конюнктура за пандемията за 8 март.

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.90, което значи, че обсегът на болестта продължава да се свива.

Няма претъпкани лечебни заведения. Леглата, планувани за К-19 пациенти понижават и ще прозължават да понижават, с цел да може съответните интензивни и неинтензивни кревати да се употребяват за лечение и на други заболявания.... Няма цялостен локдаун. Няма и да има. Има периоди за рухване на зеления документ. Както виждате, предсказуемостта, която ви бе обещана, е налице. Следващият район, който ще премине от Етап 2 на Етап 1 е Регион 1. Каквото ви е заречен господин Министър-председателят за 20-ти март, ще стане ", показва Витанов.

Трендът на повишаване на смъртността е пречупен.

" Максималната смъртност дневно през тази вълна е най-малката за всичките 4 огромни талази, през които мина страната. Ама следващата случайност несъмнено. То става по този начин - юрдечето кряка, кряка от дивана и смъртността пада. Точно така става, ще да знаете ", написа Витанов.

Според него идването на украинци съставлява прочут риск за повишение на заболеваемостта, само че се чака " Хари Селдън " да компенсира и този риск.

В умозаключение математикът отбелязва, че обществената системата се движи по предначертаната от сюжета " Хари Селдън " траектория.

" Омикронът получава пестник след пестник и не може да си и намерения за второстепенен пик ", разяснява Витанов и показва, че чака Кърджали и Благоевград да влезат в зелената зона.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР