Облакът плазма, който се образува в резултат на мощното изригване

...
Облакът плазма, който се образува в резултат на мощното изригване
Коментари Харесай

Учени: Плазмата от мощните слънчеви изригвания достигна Земята 12 часа по-рано и започна да изгаря магнитното ѝ поле

Облакът плазма, който се образува вследствие на мощното изригване на слънцето, доближи земята. Сега магнитото поле след изхвърлянето " изгаря " магнитното поле на планетата ни, се споделя в известие Лабораторията по рентгенова астрономия на слънцето към Института по физика към съветската Академията на науките.

По думите на учените облакът плазма е достигнал орбитата на Земята към 12 часа по-рано от плануваното време.

По време на първото изригване на слънцето са се популяризирали сеизмични талази, наричани от учените " слънцетресение ", оповестява водещия теоретичен помощник на Института по космични проучвания Алексей Струмински.

" Интересното в тези изригвания е това, че дружно с тях се е следило и разпространението на сеизмичните талази по слънцето и това може да бъде забелязано на документираните изображения ", споделя той.

По неговите думи такива изригвания не би трябвало да носят никаква щета за здравето: " Има хора, които имат вяра в слънчевите изригвания и въздействието им върху това по какъв начин се усещаме. Има и такива, които не имат вяра. Това е субективно и е на резултата на самовнушението ", уверен е ученият.

Той прецизира, че силата на изригванията няма да повлияе върху работата на радиовръзката и спътниците, при тях това съвсем няма да се усети.

Съвсем друго мнение, обаче, има ръководителят на Московският галактически клуб Иван Моисеев. Той счита, че слънчевите изригвания ще извадят от строя техниката на спътниците. Все отново и той Моисеев изключва теорията, че тези изригвания ще са пагубни за здравето на хората. Според него нездравословно въздействие оказват фактори от психически темперамент.

" Практически не е потвърдено, че тези изригвания въздействат върху здравето на индивида. Трябва да разберем, че резултатът плацебо оказва главно въздействие върху чувствата на хората, те се тревожат, чакат неприятности - ето, че им се случват ", уверен е Моисеев.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР