Облакът на Alibaba се гледа под лупа от отдел в

...
Облакът на Alibaba се гледа под лупа от отдел в
Коментари Харесай


Облакът на Alibaba се гледа под лупа от о


Облакът на Alibaba се гледа под лупа от отдел в Министерството на търговията на Съединени американски щати
(снимка: Alibaba Cloud / Twitter)

Властите в Съединени американски щати започнаха следствие на облачните услуги на китайския колос Alibaba под предлог, че заплашват националната сигурност на страната. По сходен метод бяха „ отстреляни ” Huawei и други китайски компании.

Целта на одита е да дефинира рисковете, подбудени от облачната платформа на Alibaba за националната сигурност на Съединени американски щати, заяви, базирайки се на свои осведомени източници. Разследването се концентрира върху това по какъв начин компанията съхранява и обработва данни за клиенти от Съединените щати, в това число персонална информация и интелектуална благосъстоятелност.

Одитът би трябвало да откри дали китайските управляващи имат достъп до данните на клиентите на Alibaba от Съединени американски щати. Правителството във Вашингтон е загрижено също за опцията китайските управляващи да лимитират достъпа на американските консуматори до данни, съхранявани в облака на Alibaba.
още по темата
В последна сметка регулаторите биха могли да принудят китайската компания да предприеме ограничения за понижаване на риска или даже да лимитират достъпа на американците до облачната услуга на Alibaba.

Анализаторите напомнят, че още администрацията на някогашния президент за сигурността на облака на Alibaba, само че формалният одит стартира едвам откакто Джо Байдън пое поста на държавен глава.

Според изследователската компания Gartner, в Съединени американски щати е дребен, с годишни доходи по-малко от 50 млн. $. Въпреки това Alibaba е четвъртият по величина снабдител на облачни услуги в света. Клауд бизнесът на компанията в Съединени американски щати се одитира от отдел в Министерството на търговията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР