Облагородяването на междублокови пространства в жилищните квартали бе сред важните

...
Облагородяването на междублокови пространства в жилищните квартали бе сред важните
Коментари Харесай

Продължават инвестициите в големите квартали на Сливен

Облагородяването на междублокови пространства в жилищните квартали бе измежду значимите планове, на които Община Сливен заложи за възстановяване на градската среда, заяви кметът Стефан Радев. „ Смятаме този метод за сполучлив. Той бе признат извънредно добре. И в бъдеще продължаваме с тези вложения, тъй като считаме, че това е моделът за развиване “, разяснява още той.



През изтеклия мандат бяха актуализирани междублокови пространства в огромните квартали „ Сини камъни “, „ Българка “ и „ Дружба “. Те обгърнаха терени с повече жилищни здания към тях. Извършен бе ремонт на тротоари, бяха основани тревни площи и градинки, детски или спортни площадки. На едно от местата, където живеят доста фамилии с деца, бе построена сцена за разнообразни изяви. С обновяването на тези пространства в Сливен стартира действителното унищожаване на неугледните противозаконни гаражи. На освободените от ламаринените кутии площи бяха основани 1200 паркоместа. „ При избора на оборудванията, които изградихме, се водихме от желанията на жителите, за които те самите ни осведомиха в своите сигнали или оферти до администрацията “, посочи Радев. Общината към този момент е подготвена с нови четири плана за благоустрояване на други междублокови пространства още веднъж в същите огромни квартали. Намеренията са подобренията да продължат на стадии, като строителните действия ще обзет най – напред регионите с по – огромна населеност. „ В така наречен нови квартали живее значима част от популацията на града. При строителството им през предишния век не е било планувано благоустрояване на всички места. Удовлетворени сме, че направихме първите съществени крачки за това. Паралелно с плановете обаче би трябвало да помислим и за поддръжката на към този момент основаните нови уреди и усъвършенствания. Имаме виждане за това и го обмисляме “, добави Радев.



Акцент в подобряването на градската среда бе и обновеният сектор от бул. „ Хаджи Димитър “ с голям брой детайли за усмиряване на придвижването в центъра на града. Модерният план получи висока оценка на национално равнище и бе забелязанот експерти с опит в построяването на сходни модерни обекти.Изградени са и три нови кръгови придвижвания. Този вид организация на придвижването е в интерес на сигурността, защото потвърдено понижава пътния травматизъм, съгласно интернационалната статистика. В отговор на предложение, направено от превозвачите, в близко бъдеще ще бъдат сложени светофарни уредби на кръстовището пред ДКЦ – 2 /бившата трета поликлиника/. Проектът се оказа комплициран, само че към този момент е подготвен.

Успех на общината е укрепването на двете съществени свлачища – край населено място „ Качулка “ и в село Сотиря. В Сотиря голямото свлачище бе укротено със 17-метрови „ пирони “ при осъществяването на комплициран инженерен план. „ Тези строителни действия не се „ виждат “, само че са от огромно значение, тъй като са свързани с очистване на опасности за хората. В Сотиря гарантирахме сигурността на децата и учениците, защото свлачището застрашаваше учебното заведение. Оценката, че сме си свършили работата, както би трябвало, пристигна с предложенията от Министерство на регионалното развитие да сключим контракти за подсилване на още две свлачища - едното още веднъж е в Сотиря, а другото – по пътя Новачево – Градско “, добави кметът.

„ През последните години всички дружно преминахме през доста рецесии - COVID-пандемията, геополитически и вътрешнополитически разтърсвания, ценова енергийни рецесия, инфлация, късно приемане на националните бюджети, което респективно се отрази и на общинските. Но с помощта на това, че в предходния мандат заздравихме финансите на общината, успяхме да преминем през всички тези провокации освен без да допуснем срив в нашите действия. Ние успяхме да влагаме и да планираме за бъдещето “, сподели в умозаключение Стефан Радев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР