Облагането им ще става по мощност и година на производствоНови

...
Облагането им ще става по мощност и година на производствоНови
Коментари Харесай

Пада малкият данък за колите с N1

Облагането им ще става по мощ и година на произвеждане

Нови промени в Закона за локалните налози и такси (ЗМДТ) плануват от следващата година да отпадне по-ниският налог, който се заплаща за коли версия N1. 

Сега колите N1 се таксуват с от 10 до 30 лв. на всеки стартират звук товароносимост, като по закон горната граница на тежестта им е 3,5 тона. Отделно от това притежателите на коли с N1 имат право на данъчен заем, който Министерството на финансите поставя съществени старания в последните години да ограничи. 

Ако предлаганите от МФ промени се одобряват, то колите с N1 ще бъдат облагани като леки коли, т.е данъкът им ще зависи от мощността и годината им на произвеждане. 

Един от претекстовете за унищожаване на ниския налог на тези коли е да се избегнат случаите, в които притежатели на първокласни джипове записват колите си по N1 и заплащат в пъти по-нисък налог спрямо действителния размер на данъка. 

Според данни на Министерство на вътрешните работи от април тази година у нас са регистрирани 308 260 товарни коли от категорията N1. / hautomedia.investor.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР