Облачността ще е предимно значителна и главно през деня, на

...
Облачността ще е предимно значителна и главно през деня, на
Коментари Харесай

Времето остава топло, ще има температури до 13 градуса

Облачността ще е най-вече забележителна и основно денем, на обособени места в Северна и Западна България ще има слаби превалявания от дъжд. Покрай Дунав, където вятърът ще е от изток-североизток, слаб до сдържан, ще бъде и мъгливо. Северно от планините и в Югоизточна България ще духа сдържан югозападен вятър.

Минималните температури в обособени котловини и Североизточна България ще бъдат към и малко под нулата, в останалата част от страната ще бъдат най-вече сред 2 и 7 градуса. Максималните температури ще бъдат от 6-8 градуса в регионите с трайна мъгла до 13-15 градуса в Предбалкана и крайните южни региони.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна, само че ще бъде съвсем без превалявания. Ще духа най-вече сдържан югозападен вятър, който след обяд първо в северните региони ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще бъдат 10-13 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде забележителна. В обособени региони в масивите в западната половина на страната ще има слаби превалявания от сняг, под към 1700-1800 м - от дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 8 градуса, на 2000 м - към 2 градуса.

В началото на идната седмица северно от планините и в Югоизточна България ще продължи да духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър и температурите ще останат по-високи от нормалните за интервала. Максималните температури ще бъдат сред 8 и 13 градуса, като в Предбалкана и югоизточните региони - до към 16 градуса. По-ниски - от 2 до 5 градуса - ще остават по поречието на Дунав и в северозападните региони, където вятърът ще е от изток-югоизток, най-вече слаб. Преобладаващите минимални температури ще бъдат над нулата, най-често сред 2 и 7 градуса. Ще доминира облачно време, тук-там с превалявания от дъжд, най-вече слаби.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР