Облачността от запад ще се разкъсва и намалява, над Източна

...
Облачността от запад ще се разкъсва и намалява, над Източна
Коментари Харесай

Облачността от запад ще се разкъсва и намалява

Облачността от запад ще се раздира и понижава, над Източна България ще е към момента най-вече забележителна и на обособени места там ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, в София - 9°, оптималните - сред 15° и 20°, в София - 18°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че единствено на обособени места, основно по Южното Черноморие, ще превали. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°-19°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала. 

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна, само че от запад ще се раздира и понижава. Слаб дъжд ще превали, на изолирани места, сутринта в Рило-Родопската област, а до вечерта в Странджа и Сакар. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.

През идващите дни времето ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток, краткотрайно ще стихва. В неделя на обособени места в котловините, а в понеделник на повече места в равнинната част от страната заран ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще се намалят с  2-3 градуса, а дневните постепенно ще се покачват, в понеделник оптималните ще са сред 17° и 22°.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР