Oблачността днес ще е предимно значителна. На отделни места, главно

...
Oблачността днес ще е предимно значителна. На отделни места, главно
Коментари Харесай

Студено време в близките дни

Oблачността през днешния ден ще е най-вече забележителна. На обособени места, основно по крайбрежието и в планините в Югозападна България, ще превали слаб сняг. Вятърът ще се задържи от североизток, до сдържан, в крайните източни региони - краткотрайно мощен. Ще остане по-студено от нормалното за март месец с минимални температури сред минус 8° и минус 3° и оптимални сред 2° и 7°, в София - към 3°.

На морския бряг ще доминира облачно врeме и на обособени места, основно по Южното Черноморие, ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

По-често облачно ще бъде и в планините и на обособени места, основно в Рило-Родопската област, ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Опасността от лавини отвън обработените писти в ски курортите е огромна. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 5°, на 2000 метра - към минус 11°.

В неделя и през първите дни от новата седмица ще се задържи студено. В понеделник и вторник ще доминира облачно време, тук-там със слаби валежи от сняг, в крайните източни региони и в Дунавската низина - и от дъжд. В сряда ще стартира стопляне.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР