Облачно ще е времето днес, в много райони на страната

...
Облачно ще е времето днес, в много райони на страната
Коментари Харесай

Днес ще е облачно и дъждовно, след седмица - до 38 градуса -

Облачно ще е времето през днешния ден, в доста региони на страната ще вали и гърми. В Западна и Централна България преваляванията ще са краткотрайно интензивни, има условия за градушки. 

Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в София - към 25 градуса, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 19°, а на 2000 метра - към 13 градуса. 

Облаци ще захлупват и морето, в което ще се издигат талази до 2 бала. Сред тях термометрите ще се качат до 21° в крайните северни региони до 24° на юг. Максималните температури на брега ще са сред 25 и 27 градуса. 

В понеделник вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Все още тук-там, основно в Източна България и планинските региони, ще има валежи и гръмотевици, само че вероятността за интензивни феномени понижава. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 26° и 31°. Във вторник и сряда в източната половина от страната североизточният вятър ще е сдържан до мощен. Ще доминира слънчево време в следобедните часове над източните и планинските региони с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд. В четвъртък и петък ще бъде най-вече слънчево, вероятността за следобедни превалявания е доста малка; температурите ще стартират да се покачват. В събота покачването на температурите ще продължи и оптималните ще бъдат сред 33° и 38°. Ще бъде най-вече слънчево, след обяд над Западна България и Родопите ще се развие купеста облачност и тук-там ще превали и прегърми.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР