Облачно ще бъде времето днес, а в близките часове и

...
Облачно ще бъде времето днес, а в близките часове и
Коментари Харесай

Рязко застудяване и сняг на отделни места се очакват утре

Облачно ще бъде времето през днешния ден, а в околните часове и вечерта на обособени места, основно в западната половина от страната ще превали дъжд. Възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската низина ще е до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, в София към 19°.

Съществена смяна на времето ще настъпи през идващото денонощие. През нощта вятърът ще стартира да се ориентира от североизток, ще се усили и ще е сдържан, в Северна и Източна България - краткотрайно мощен и с него ще нахлува по-студен въздух.

Температурите сутринта ще са сред 8° и 13°, в София - към 10°, а по здрач - от 2°-3° в северозападните до 7°-8° в югоизточните региони, в София - към 3°. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, които с понижението на температурите, на следващия ден вечерта и през нощта против понеделник, в Североизточна България, Предбалкана и високите полета в Западна България ще се примесва или ще минава в сняг.

Валежите ще са обилни по количества, поради което в цялата страна е оповестено предизвестие от първа степен - жълт код.

Облачно, мъгливо и с превалявания от сняг, сутринта под към 1200 метра - от дъжд ще бъде времето в планините, само че с понижението на температурите дъждът и в по-ниските елементи бързо ще минава в сняг. На доста места количествата ще са обилни.

Преди обяд вятърът към момента ще е от юг, само че до вечерта на всички места ще се ориентира от североизток, ще е сдържан до мощен и ще намали температурите. С него ще има условия и за виелици.

През нощта против понеделник преваляванията ще продължат, а със захлаждането в Предбалкана ще има условия да се задържа снежна завивка. През новата седмица времето ще бъде изменчиво, първоначално и много студено за интервала: в понеделник минималните температурите са сред 0° и 5°, оптималните в множеството места сред 5° и 10°.

Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, над 500-600 m - и сняг.

От сряда температурите постепенно ще тръгнат нагоре.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР