Облачно с валежи от дъжд и сняг ще е времето

...
Облачно с валежи от дъжд и сняг ще е времето
Коментари Харесай

Облачно с валежи, до минус 12 сутрин в края на седмицата |

Облачно с превалявания от дъжд и сняг ще е времето през днешния ден. Ще духа северозападен вятър. 

Максималните темеператури ще са най-вече сред 2° и 7°, в София към 3 градуса, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, по-значителни след обяд в Рило-Родопската област. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 1°, а на 2000 метра - към минус 7 градуса. 

Край морето също ще е облачно, денем единствено на обособени места с валежи от дъжд, сутринта в северните региони подправен със сняг. Ще духа сдържан северен вятър. Максималните температури на брега ще са 4-6°, а измежду вълните от 3 бала - към 6 градуса.  

През по-голямата част от новата седмица ще бъде най-вече облачно, краткотрайни разкъсвания на облачността ще има през втората половина от интервала. Ще има превалявания от сняг, ще са тук-там и най-вече слаби, само че във вторник в Родопската област към момента ще са по-съществени като количество. Ще става студено с най-вече североизточен вятър, който изначало ще бъде слаб до сдържан, от средата на седмицата още веднъж сдържан, в четвъртък и петък по Черноморието и мощен.

Минималните температури в по-голямата част от страната във вторник ще са сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 1° и 6°, само че последователно ще се намаляват и от четвъртък до края на седмицата в котловините и в Северна България, са вероятни утринни температури до към минус 10° - минус 12°, а и дневните в обособени региони в четвъртък и петък ще остават малко под нулата. В края на седмицата вероятността за превалявания понижава, североизточният вятър ще отслабне, а от запад ще стартира стопляне.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР