Облачно, дъждовно и ветровито е днес, като така ще остане

...
Облачно, дъждовно и ветровито е днес, като така ще остане
Коментари Харесай

Хладно за сезона с валежи и утре

Облачно, дъждовно и прохладно е през днешния ден, като по този начин ще остане и в околните дни. Количеството на дъжда до 18 ч. е най-голямо във Враца - 34 литра на кв.м, а от през вчерашния ден следобяд до през днешния ден вечерта в София паднаха към 20.

Валежите не престават както тази нощ, по този начин и на следващия ден денем. Код жълто за обилни количества остава в действие в западната половина от страната.

Максималните температури ще бъдат от 7° до 12°, крайните югозападни региони и по Черноморието към 15°. Ще духа слаб, в Източна България и по морския бряг сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде мощно, а на север от нос Калиакра и бурно, с височина на вълните до към 4 метра.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На височина над към 1600-1700 метра ще продължи да вали сняг, а в по-ниско разположените региони дъжд.

Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури в курортите ще са от 1° до 7°.

Облачно, дъждовно, прохладно и студено за сезона ще се задържи времето и в множеството региони от Балканите. Причината - средиземноморският циклон, с център над Апенините, където също се чакат проливни превалявания, съпроводени тук-там и от гръмотевични стихии. Дъждовно ще бъде на следващия ден и на Британските острови, и в северните региони от Европа, като в най-северните елементи от континента ще превалява и сняг.

У нас и в околните дни ще остане по-студено от нормалното за сезона. В неделя ще вали основно в западната половина от страната. Валежи ще има и през идващите дни, като упованията са в средата на седмицата границата сред сняг и дъжд да се спусне прекомерно ниско и сняг да превали на височина към 1000 метра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР