Облачният доставчик отчете 3,28 млрд. долара за последното тримесечиеПродължава възходящата

...
Облачният доставчик отчете 3,28 млрд. долара за последното тримесечиеПродължава възходящата
Коментари Харесай

Salesforce с по-високи от очакваните приходи и печалба

Облачният снабдител регистрира 3,28 милиарда $ за последното тримесечие

Продължава възходящата наклонност в бизнеса с облачни услуги на Salesforce

По-големи от предстоящите доходи осъществя доставчикът на облачни решения за бизнеса Salesforce през второто тримесечие на финансовата 2019 година, завършило на 31 юли.

Чистата облага на Salesforce за интервала май-юли възлиза на 299 млн. $, спрямо 46 млн. $ година по-рано. Печалбата от 53 цента на акция е над междинната прогноза (47 цента) на анализаторите, интервюирани от Thomson Reuters.

Приходите на облачния CRM снабдител за тримесечието бележат растеж от 27%, достигайки 3,28 милиарда $, до момента в който пазарните специалисти чакаха продажби в размер на 3,23 милиарда $.

Salesforce надвишава прогнозите, с помощта на мощното търсене на клауд услуги за организация на продажбите и маркетинг. Флагманският артикул Sales Cloud носи на компанията 1 милиарда $ през тримесечието, спрямо 891 млн. $ година по-рано.

Нарастват и приходите на Salesforce в направлението Service Cloud – от 700 до 892 млн. $. Облачните решения Marketing и Commerce Cloud пък генерират 452 млн. $ за обсъждания интервал, по отношение на 329 млн. $ година по-рано.
още по тематиката
Най-висок растеж Salesforce реализира в категорията Platform and Other, към която се отнасят магазинът за приложения AppExchange, облачната платформа Heroku и услугата за взаимна работа Quip. Приходите в това направление са се нараснали с близо 54%, достигайки 712 млн. $.

Около 71% от постъпленията на Salesforce идват от пазарите в Северна и Южна Америка, до момента в който Европа и Азиатско-Тихоокеанския район имат надлежно 19% и 10% дял в общия оборот.

Тъй като Salesforce продава софтуерни абонаменти, компанията не получава приходите си незабавно, а поетапно. Затова и индикаторът отсрочено заплащане се следи под лупа от анализаторите. През второто финансово тримесечие той възлиза на 5,88 милиарда $, което е растеж от 24% на годишна база.

През последното тримесечие Salesforce е проработила над 3 милиарда $ от абонаменти и услуги, спрямо 2,4 милиарда $ за същия интервал на предходната година. Продажбите на професионални услуги са се нараснали от 194 до 221 млн. $, като в тази сума влизат и приходите от други, по-маловажни действия.

Salesforce чака облага на акция в диапазона от 2,5 до 2,52 $ през настоящата финансова година, на фона на доходи от 13,125-13,175 милиарда $. Уолстрийт пък предвижда облага от 2,32 $ на акция и доходи в размер на 13,13 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР