Облачна и хладна сряда с превалявания от дъжд, вещаят синоптиците.

...
Облачна и хладна сряда с превалявания от дъжд, вещаят синоптиците.
Коментари Харесай

Облачна и хладна сряда с превалявания от дъжд

Облачна и хладна сряда с валежи от дъжд, вещаят синоптиците. По-значителни ще са преваляванията в планинските региони, на обособени места основно в Източна България ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

Максималните температури сред 16° и 21°, в София - към 16°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна. Ще има превалявания от дъжд, на обособени места ще прегърми. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максимални температури: 20°-21°. Температурата на морската вода по северното крайбрежие ще е 14°-16°, а по южното - към 23°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде към 2 бала.  

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд, над 1700 метра - от сняг. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад и с него ще нахлува нова порция леден въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 2°.  

В четвъртък и в петък ще има променлива, постоянно забележителна облачност, тук-там с превалявания от дъжд, най-вече слаби; в планините над 1800 метра ще превалява сняг. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад, в котловините в нощните часове ще стихва.

Хладно за втората половина от септември с минимални температури в четвъртък сред 4° и 9°, в петък - с 1-2 градуса по-ниски, има заплаха от слани; по-високи, до 10°-12°, ще са температурите по Черноморието. Максимални - най-вече сред 15° и 20°.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР