Обитателите на 20 къщи във вилна зона Черниците край Бургас

...
Обитателите на 20 къщи във вилна зона Черниците край Бургас
Коментари Харесай

Евакуираха вилна зона край Бургас заради река Маринка

Обитателите на 20 къщи във вилна зона " Черниците " край Бургас са били предизвестени да изоставен домовете си рано тази заран. Разпореждането на кмета Димитър Николов е поради сериозното повишаване на равнището на река Маринка, оповестиха от община Бургас.

В 05.30 часа сутринта системата на Община Бургас за ранно обявяване на опасности от наводнения/ " Информационна система за ръководство на водите и риска от наводнения на територията на община Бургас " (ИСУВ) / е отчела сериозни равнища на водата край вилното населено място, поради интензивните превалявания. С позволение на дежурните на " Лукойл Нефтохим Бургас ", чиновници на УКОРС към Община Бургас са вдигнали така наречен саваци на дигата, с цел да усилят пропускливостта на водата.

В алената зона на системата е и р. Отманлийска край Ченгене скеле, само че там няма заплаха от заливане на къщите.

Заради зараждащите в този регион години наред произшествия, в резултат на преливане, Община Бургас направи корекции на коритото на реката и построи защитни уреди.

" Следим обстановката в двата рискови сектора в региона, няма директен риск за здравето и живота на хората там. Системата за ранно обявяване при наводнения потвърди своята успеваемост и с помощта на нея предприехме дейности. Това ми дава съображение да я разтеглим още тази година с нови сензори, " сподели кметът Димитър Николов.

Информация от системата:

В сериозно равнище с височина на водния оток за р. Отманлийскска - Рибарско населено място - 173 см.;

На хижа " Странджа " - 215 см.,

Вилна зона " Черниците " - дига - 191 см.;

Повишено равнище на р. Изворска - 240 см., р. Маринка - 109 см., язовир в село Извор - Хур дере - 55 см., преливникът работи, кранът е отворен.

Количество дъжд, регистрирано от ХМО за станция Зидарово, която е най-близка до нашата територия - 142 л. сумарно от 8 до 12.01.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР