Обилният сняг, който вали в италианските Алпи, доведе до блокиране

...
Обилният сняг, който вали в италианските Алпи, доведе до блокиране
Коментари Харесай

Снежна виелица затвори магистрала в Италия

Обилният сняг, който вали в италианските Алпи, докара до блокиране на трафика по автомагистрала А22 в Алто Адидже (Южен Тирол), върху която падна и лавина, съобщи БНР.

Жертви и ранени няма.

В други региони изобилните дъждове доведоха до наводнения и свлачища. Вече над 12 часа е затворен сектор по автомагистралата А22 преди Бренеро и границата с Австрия.

Заради изобилния сняг се е образувала колона от 12 километра още от през вчерашния ден от тежки и леки транспортни средства, а паднала лавина усложни още повече ситуацията. Затрупани са и успоредните на автомагистралата пътища, заради което почистващата техника мъчно влиза в деяние причина за което е и огромното съществуване на камиони. От избавителните екипи, в които се включиха над 200 души, обясниха, че преместването на камионите е извънредно мъчно.

Заради лавината и снега е спряно и железопътното придвижване и по тази причина в област Алто Адидже е оповестено незабавно изключително състояние.

Проливни дъждове и югоизточния вятър доведоха до висока вода във Венеция от 115 сантиметра, в областите Тоскана и Емилия-Романя е високо равнището на реките, формирани са редица свлачища, а достъпът до кейовете на река Тибър в Рим е неразрешен и в региона е разгласен жълт код.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР