Обилните валежи от последните часове са предизвикали наводнения по морето.   

...
Обилните валежи от последните часове са предизвикали наводнения по морето. 
 
Коментари Харесай

Порой и потоп на морето: Под вода са улици и хотели в Царево

Обилните превалявания от последните часове са провокирали наводнения по морето. 
 

 

" Тотален потоп в Ахтопол, пътят Ахтопол - Царево е затворен ", споделя Георги Пенчев. От Министерство на вътрешните работи - Бургас обясниха, че поради преливане на река Велека е затворен пътя от Варвара към Синеморец. На телефон 112 са получени сигнали, че  в ниските елементи на " Арапя " има до два метра вода, както и няколко автомобила, които са в морето. Към момента се правят голям брой действия, свързани със избавяне на бедстващи хора. От фрагментите се вижда, че равнището на водата е доста високо.

Община Царево разгласи отчасти бедствено състояние поради изобилните превалявания в района. Тя ще е в действие идващите 5 дни. Река Велека е преляла при с. Кости и залива обитаемото място, разгласи кметът Георги Лапчев. 
" Направили сме цялостна организация да бъдат евакуирани хората, които са били в заплаха. Водата е невиждана, която се излива ", показа градоначалникът пред  . 
 

 

Лапчев прикани да се ограничи придвижването на юг от Царево, доста сектори сега са затворени. " Към този миг всички обитаеми места имат ток, само че дъждът не стопира. Няма бедстващи хора, има няколко паднали коли, които са потърпевши ".

 

Поройният дъжд запуши дере, от което водата се оттича в морето, по тази причина и има доста наводнени жилищни здания, както и хотелски комплекси. Сирени приканват жителите на Царево да се евакуиран на по-високи места, защото има сигнали, че приземните етажи на няколко хотелски компекса в къмпинг " Нестинарка " са залети от вода.

По информация на шефа на пожарната в Бургас комисар Николай Николаев в Царево работят няколко екипа огнеборци - три от Царево, един от Приморско, два от Бургас и два на сигнално-охранителна активност. 

 

 

Снимки: FB/ Царево
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР