Обилните валежи от последните часове са предизвикаха страховити наводнения по

...
Обилните валежи от последните часове са предизвикаха страховити наводнения по
Коментари Харесай

ИЗВЪНРДНО! Порои удавиха Царево, Ахтопол и Синеморец!

Обилните превалявания от последните часове са провокираха страховити наводнения по морето. Под вода са Царево, Ахтопол и Синеморец.

Община Царево разгласи отчасти бедствено състояние поради изобилните превалявания в района. Тя ще е в действие идващите 5 дни. Река Велека е преляла при с. Кости и залива обитаемото място, разгласи кметът Георги Лапчев. " Направили сме цялостна организация да бъдат евакуирани хората, които са били в заплаха. Водата е невиждана, която се излива ", показа градоначалникът пред БНР Бургас. Лапчев прикани да се ограничи придвижването на юг от Царево, доста сектори сега са затворени. " Към този миг всички обитаеми места имат ток, само че дъждът не стопира. Няма бедстващи хора, има няколко паднали коли, които са потърпевши ".

В Царево са изпратени над 10 пожарни екипа от Приморско, Бургас и Царево, които да изтеглят бедстващите хора. Очакват се още подкрепления.

В цялата община са пуснати сирените, посредством които се предизвестяват хората да изоставен ниските места и да се качат на допустимо най-високите елементи от обитаемоте места. Поройният дъжд запуши дере, от което водата се оттича в морето, по тази причина и има доста наводнени жилищни здания, както и хотелски комплекси.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР