Обилните валежи от дъжд и град в Панагюрище са довели

...
Обилните валежи от дъжд и град в Панагюрище са довели
Коментари Харесай

Бурята вдигна нивата на Луда Яна и Марица

Обилните превалявания от дъжд и град в Панагюрище са довели до сензитивно повишение в равнищата на реките Луда Яна и Марица, осведомят от Министерството на околната среда и водите, базирайки се на данни от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. В региона на Панагюрище в деня след градушката покачването на водите е с 67 см, а данните за Марица са към праговете за високи равнища.

Водните равнища на реките в Източнобеломорския басейн са се повишили или са останали без основни промени. Значителни промени, в следствие от работата на хидротехнически уреди, са регистрирани в горното течение на река Марица с до -136/+138 см. Вследствие на превалявания е записано покачване по река Луда Яна с до +67см.

Регистрираните съмнения в останалата част от басейна са от -19 см до +21 см. Водните количества на реките са към и под праговете за междинни води, единствено водните количества на река Марица при Пазарджик и на река Сазлийка при Гълъбово са към праговете за високи води.

Според прогнозите на Екоминистерството на 27 и 28 май речните равнища ще се намаляват.

Системата за ранно предизвестие за водосборите на реките Марица и Тунджа на Национален институт по метеорология и хидрология предвижда, че водните равнища ще бъдат под праговете за предизвестие. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР