Обилните дъждове от последните дни отново активизираха свлачището по пътя

...
Обилните дъждове от последните дни отново активизираха свлачището по пътя
Коментари Харесай

Активизира се свлачището по пътя за Рилския манастир

Обилните дъждове от последните дни още веднъж активизираха свлачището по пътя към Рилския манастир. Снощи големи скали и земна маса се срутиха на пътното платно. Пътят беше затворен за малко, багери разчистват платното.

2 000 куб. м камъни и земна маса са се изсипали на пътя. Свлачището е изтръгнало дървета дружно с корените. По думите на служащ, разчистващ пътя, часове преди да паднат скалите, екипи са работили на шосето.
Христо Иванов: Това беше изчистено, по стената имаше и укрепителни работи, обаче срутището го е засипало всичкото.
Вече повече от година на терен от близо 100 м се свличат скални маси, а това затруднява придвижването. Скални парчета са надвиснали застрашително над пътя, част от тях даже са се нацепили.

Движението в региона на свлачището е лимитирано до 20 км, има и табели, които предизвестяват за заплаха от падащи камъни. От Пътната организация увериха, че казусът ще бъде решен.
 До месец стартира ремонтът на свлачището на пътя за Рилския манастир До месец стартира ремонтът на свлачището на пътя за Рилския манастир
От организация „ Пътна инфраструктура “ чакат времето да стане уместно, с цел да стартират почистване на срутената скална маса, която затруднява придвижването...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР