Обилни валежи и порои се очаква в почти цялата страна

...
Обилни валежи и порои се очаква в почти цялата страна
Коментари Харесай

Оранжев код за Пловдив! Очакват се порои и гръмотевици

Обилни превалявания и порои се чака в съвсем цялата страна през днешния ден. Националният институт по метеорология и хидрология предупреждава за евентуално рисково време у нас, като за 16 области е разгласен оранжев код, в това число и за Пловдив. Във всички 16 области предупреждението е за значителни превалявания и гръмотевична интензивност. Очакват се до 35-55 литра на квадратен метър, за Пловдив до 70 литра. На този декор температурите ще останат ниски за сезона, като оптималните в града няма да надвишават 21-22 градуса.
Прочетете още
Жълт код пък е в действие за областите Плевен, Русе, Търговище, Сливен, Хасково и Кърджали.

Единствено областите Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен и Разград няма да бъдат наранени от метеорологичните феномени съгласно прогнозите на Национален институт по метеорология и хидрология.



Над страната още преди обяд в югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, на доста места в Западна и Централна България, и гръмотевични стихии.

На места предстоящите нови количества на дъжда, основно в западните региони, ще доближат 50 mm. Почти без превалявания ще остане в крайните източни региони. Ще духа слаб до сдържан северозападен, в източните региони североизточен вятър. Температурите ще останат в необятни граници, от 17°-18° по високите западни полета до 28° тук-там в североизточните региони, в София - към 17°.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР