Обиколката на Google Street View по пътищата на България тази

...
Обиколката на Google Street View по пътищата на България тази
Коментари Харесай

Google Street View тръгва по пътищата на България

Обиколката на Гугъл Street View по пътищата на България тази пролет ще стартира на 2 март и ще включи над 50 града, оповестиха от компанията. От Силистра до Петрич и от Кърджали до Видин ще бъдат осъвременени изображенията, поддържани в приложението Гугъл Maps. За Българска телеграфна агенция от компанията напомнят, че първите фрагменти за приложението на Гугъл в България са снимани през 2012 година, а услугата Гугъл Street View започва у нас през 2013 година

В известието във връзка тазгодишната обиколка се показва, че в приложението Гугъл Maps към този момент са налични стотици градове и села, пешеходни направления, естествени забележителности и архитектурни монументи. От компанията регистрират, че инфраструктурата в градовете и посред им се трансформира и еволюира и по тази причина обновяването с настоящите изображения ще помогне за насочване по другите направления.

Освен за насочване на пътя, в приложението към този момент са налични и фотоси от пешеходни направления като хижа " Алеко " – Черни връх, хижа " Вихрен " – Муратов връх, както и исторически и туристически обекти като Шуменската цитадела, Стария Несебър и Белоградчишките скали, оповестяват от компанията. Оттам прецизират, че както постоянно, Гугъл слага акцент на отбрана на поверителността и осведомят, че преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специфична технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на коли, тъй че да не могат да бъдат разпознати.

От компанията показват, че Street View е известна функционалност в Гугъл Maps с над 220 милиарда изображения от целия свят, в това число Антарктика и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Гугъл Earth. Тази година обиколката на България ще стартира на 2 март, като ще премине през над 50 обитаеми места. Повече информация на български език за Street View и лист на българските градовете можете да намерите тук.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР