„Обикновено войната се губи или печели на бойното поле“, заяви

...
„Обикновено войната се губи или печели на бойното поле“, заяви
Коментари Харесай

Борел очаква ожесточаване на боевете в Донбас в следващите дни

„ Обикновено войната се губи или печели на бойното поле “, съобщи той при идването си за присъединяване в днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи в Люксембург.

По думите му разширението на глобите против Русия поради войната в Украйна е открита опция. Така той отговори на въпрос дали се приготвя въвеждане на ембарго над вноса на съветски нефт и газ. Ще обсъдим действието на наложените към този момент наказания и бъдещите стъпки, добави Борел.

Европейските външни министри ще обмислят по какъв начин по-добре да се помогне на украинците и на Международния углавен съд, уточни висшият представител. Той посочи, че представителството на Европейски Съюз в Киев, чиято активност се възвръща, ще оказва помощ за събирането на доказателства за съветските военни закононарушения в Украйна.

По неговите думи министрите през днешния ден ще бъдат осведомени с усещанията от пътуването на Борел и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен до Украйна в края на предходната седмица.

„ Видяхме какво се е случило там, следите от жестоката експанзия на съветските войски против цивилни хора. Много бяхмче впечатлени “, съобщи Борел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР