Обикновено в България нещата, които планираме като временни са най-трайните.

...
Обикновено в България нещата, които планираме като временни са най-трайните.
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Следващата седмица очаквам да се прекрати на мандата Гешев

„ Обикновено в България нещата, които планираме като краткотрайни са най-трайните. Много е допустимо това правилтество и този парламент да изкарат цялостния си мандат. Ротацията може да стане по-сложна, може да се включат нови субекти - трети или четвърти “, сподели някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров.

По думите му концепцията за ротация е от непознат опит, което е много рисково.

„ Когато министър-председателят подаде оставка и встъпи идващия с оставката му, цялото държавно управление излиза в оставка. Процедурата, която протече в този парламент ще се повтори и още веднъж ще имаме първи мандат с ГЕРБ и втори мандат с ПП-ДБ. И тогава ще възникне въпросът с кой мандат ще бъде осъществена тази ротация – с този на ГЕРБ или на ПП-ДБ. Дали ще се резервира целият състав на Министерския съвет, или ще има ротационни министри “, добави проф. Киров.

Според него в изявлението на Николай Денков прозира недоумение за метода, по който ще се реализира ротацията.

Пламен Киров дефинира настояването на депутатски имунитети от прокуратурата по този начин:

„ Последни обезверени опити в този колосален конфликт сред основния прокурор и съдружното парламентарно болшинство, както и изпълнителната власт. Престрелките се ожесточават, само че коства ми се, че идната седмица въпросът ще бъде решен с прекратяването на мандата на основния прокурор “.

И
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР