Обикновено ревютата на телефони започват с големината и резолюцията на

...
Обикновено ревютата на телефони започват с големината и резолюцията на
Коментари Харесай

Xiaomi 12T - синьо като морето

Обикновено ревютата на телефони стартират с размера и резолюцията на екрана, минават през мегапикселите на камерата и приключват с цената. А може и да я пропуснат, тъй като в последно време цените стават все по-неудобни за казване - това е обща наклонност.

В случая ще създадем противоположното, тъй като концепцията на е да е по-малкият брат на Xiaomi 12T Pro, без това да се схваща с просто око. Xiaomi 12Т наподобява съвсем като Pro модела, само че няма тази топ продуктивност и надлежно е на по-ниска цена -около 1100 лв.. Не се заблуждавайте 12Т може доста.

Xiaomi 12Т е златната среда на мобилните телефони - има задоволително от флагманските качества на скъпия модел, само че въпреки всичко коства към 1100 лв..

За да я реализира Xiaomi вършат няколко добре премерени икономии.

Чипът не е Snapdragon 8+ Gen 1, само че е високият клас на MediaTek - е MediaTek Dimensity 8100-Ultra, главната камерата, вместо 200MP e 108MP. Ultra-wide датчикът е 8MP, а macro датчикът - 2MP - също като при Pro. Но и при двата модела, предната селфи камера е със забележителните 20MP.

 Xiomi 12 T review

Начинът, по който Xioami подреждат камерите си на гърба на телефона, постоянно е доста прелестен - целият модул със датчици съразмерно повтаря формата на устройството. Разположен е в горния ляв край, без да стърчи повече от 2 мм., което, от гледната точка на приложимост, е за предпочитане. Стърчащите камери са като телефон на токчета, който в никакъв случай не може да стъпи устойчиво на равна повърхнина.

Едно нещо, за което малко съжаляваме обаче, спрямо Pro модела, е неналичието на вискоговорители Harman Kardon. Ако би трябвало да обобщаваме с какво са известни телефоните на Xiaomi, то това са доста високият form factor - (усещането ви от работата с хардуера, до момента в който го ползвате), издръжливата батерия (след малко ще приказваме за нея) и обемният и чист тон.

При непосредствено съпоставяне сред модел с Harman Kardon трансформация на звука и без - първият печели. Въпреки че отново е много добър, гласът от високоговорителите на 12T е малко по-малко чист, а музикалната картина не е толкоз просторна. Но ще се изненадата да вземем за пример да откриете, че има Dolby Atmos.

Xiaomi 12Т е със 6.67in AMOLED екран и по доста неща наподобява на много по-скъпия Pro. Разликите са в някои елементи. Покритието на екрана е Gorilla Glass 5. Поддържа 5G и фотография в 4К резолюция.

 Xiomi 12 T review

Едно доста комфортно решение е IR бластерът на горния борд, който ви разрешава да употребявате телефона вместо вашите отдалечени ръководства с общителното подпомагане на включеното приложение Mi Remote. Това е екстра, която малко телефони имат в днешно време, само че е много практична.

Огромно преимущество и на двете модификации на 12-та серия е батерията - 5 000 mAh часа - измежду най-щедрите на пазара. Към това прибавяме и зарядно от 120W, с което за 20-ина минути на контакта, се връщате назад в играта на 100%. За хора, които са в непрекъснато придвижване и не могат да си разрешат да остават без батерия в края на работния ден, това е същинско избавление, напряко game changer.

 Xiomi 12 T review

Ако обобщим тези качества на устройството, би трябвало да признаем, че Xiaomi 12Т е идеалният телефон, който може да се трансформира в работна подпора за вашия смарт хоум, който може изцяло да създадете с продуктите на марката. Доста хора към този момент ръководят отоплението, осветлението, музиката си, охранителни камери и други смарт решения през телефона. Ако сте повече консуматори в едно семейство, сигурно ви е необходим и нещо като мастър контролер, който да бъде употребен от всички. Именно поради надеждната си батерия и поради толкоз приятната приложимост в ръката, хубавите цветове на екрана също по този начин, този модел на Xiaomi е изключително подобаващ за тази работа.

Още малко цифри, тъй като те не могат да навредят, когато човек взима решение за покупка: OLED панелът е с резолюция 1220×2712, опресняването е 120 Hz, a RAM паметта е 8 GB, мястото за предпазване 128.

 Xiomi 12 T review

Размерите са 163 x 76x 8,6 мм. и доста сходно тегло от 202 гр. Дисплеят е плосък, а гърбът с копринено-матов, горните и долните ръбове на рамката са извити.

Версията на софтуера е Android 12, само че както всички останали устройство на Xiaomi, той употребява Google- основания персонализиран скин MIUI 13.

Цветът на модела, който тестваме едно сиво-синьо с железни оттенъци.

Взимаме телефона по време на едно служебно пътешестване да Варна. Градът ни посреща в същите сиви краски и без диря от слънцето, което помним от лятото.

Въпреки че улиците са пусти и като че ли на никого не му се гледа тъкмо в този момент преди Коледа морето, вършим една дълга разходка из морската градина, едвам се уверим, че природата си е на мястото. Във Варна градусите в никакъв случай не се усещат като в София - студът се промъква през облеклата и влиза до костите ви. Разминаваме се с няколко бегачи, чиято професионална техника издава, че и те не са за наслаждение в Морската градина.

Има нещо, което във Варна в никакъв случай не стопира и това е нощният живот. Този град обича да живее на открито. Тук в заведенията за хранене масите са по-големи от нормалното, пространствата големи, а заведенията са като че ли накацали едно върху друго, изключително в крайбрежната част.

И въпреки всичко не чакаме да забележим гледката, която се отваря пред очите ни в The Brick на Морска гара. Стотици хора - дами, мъже, още дами са запълнили гигантско двуетажно хале в очакване на Поетите.

Гледката е супер предизвикателство за всяка камера поради неналичието на осветяване. Тествам ултра широкоъллния датчик, чието 120° зрително поле в тази ситуация е същински плюс.

И май ми се получава. Цъквам и едно нощно селфи. Късо видео. Нямам опция за доста повече, тъй като, за разлика от варненската аудитория, ние сме пристигнали една 20-ина минути преди началото и единственото свободно място е на бара на втория етаж, без каквото и да било видимост към сцената. Затова благодаря на девойките, които са ми дали пай прозорец за фотоси и се отдръпвам назад при бутилките.

 Xiomi 12 T review

Понеже не приказвам от телефона, а единствено фотографирам и търся в интернет, батерията ми устоя 3 дни.

Изреждам и няколко супер приятни неща, които употребих:

- Вграден скенер за документи, който си намира в бързото падащо меню;
NFC сензор;Запис на екрана, също изведен на бърз бутон;Супер пестелив режим на батерията - при 18% заряд ви дава опция да добавите още над 15 часа живота на телефона.
Накрая равносметката: От позиция на цена - качество, този телефон е едно в действителност доста положително решение. Със сигурност ще получите повече от това, за което сте платили, което постоянно е добра вест.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР