"Обикновено парламентът се владее от управляващите, а улицата - от

...
"Обикновено парламентът се владее от управляващите, а улицата - от
Коментари Харесай

Алфа рисърч: ПП печели вота с малко, ИТН и Възраждане са по пързалката

"Обикновено Народното събрание се владее от ръководещите, а улицата - от опозицията, а в България имаме парадоксалната обстановка, при която това е противоположното ", съобщи Боряна Димитрова от "Алфа рисърч " по БНР.
Тя акцентира, че последните социологически данни сочат, че има спад при растежа на "Възраждане ".
"Ляво-русофилското пространство се разделя сред Българска социалистическа партия, "Български напредък " на Стефан Янев и "Възраждане ", сподели Димитрова.
Друга ясна наклонност е продължаващият декаданс на "Има подобен народ ".
"Продължаваме смяната " пое неверен метод на търсене на обособени депутати, който не им донесе триумф, уточни тя и добави:
"Това е неправилна политическа тактика. Това беше образец на пожелателно мислене. Тезата, че е допустимо огромно болшинство от 140 депутати също е пожелателна. Нямаме никакви индикации, че е допустимо да се получи друга обстановка в идващ парламент. Възможно е Политическа партия да бъде още веднъж първа политическа мощ, само че с нежно болшинство пред втората, третата и с много фрагментиран парламент ".
Според социоложката оценката "Много добър 5 ", която сложи на държавното управление си министър председателят Кирил Петков, е симптом, че на хоризонта се задават предварителни избори.
По думите на Боряна Димитрова политиците, правейки своите изказвания в този момент, би трябвало ясно да знаят, че след изборите ще би трябвало още веднъж да мислят за това какъв вид болшинства ще могат да бъдат направени:
"Защото зад тези болшинства стоят избран вид гласоподаватели. Колкото по-добре познават гласоподавателите си, толкоз по-адекватна може да бъде политиката им ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР