Обикновено лечебните свойства на глината по бабини и знахарски рецепти

...
Обикновено лечебните свойства на глината по бабини и знахарски рецепти
Коментари Харесай

Лечебните свойства на глината по бабини рецепти

Обикновено лечебните свойства на глината по бабини и знахарски предписания се определяли благодарение на махало, което съставлява парче желязо под формата на гайка, пени, игла, пръстен, гвоздей и други, завързано към края на конец с дължина 30 см.

Ако махалото се движи в посока надалеч от пациента или се върти по часовниковата стрелка, това значи позитивен отговор и надлежно придвижването в перпендикулярна посока или назад на часовниковата стрелка значи негативен отговор.

Съществува обаче и различен метод да ревизирате качеството на глината. Трябва да я изкопаете в региона, където живеете, без да обръщате внимание на цвета й, да изсушите (трябва да е суха като барут), да поръсите на тъничък слой, върху памучен лист и да го пресеете през решето.

След смачкване на бучките с стоманен или дървен чук може да извършите формички от малко количество (0,5-1 чаша) и откакто изсъхне формичката, я ударете с чук.
Стара българска благословия, която притегля прелестните неща в живота
От антични времена българският народ се уповава на вярата си, а молитвите съумяват да запазят традициите и историята ни. Понякога именн...
Прочети повече
Ако геврекът се счупи на 2 или 3 елементи, това значи, че тази глина е лечебна, а в случай че се разпадне на дребни късчета, глината съдържа прекалено много пясък и не е подобаваща за лекуване. Обикновено висококачествената глина се среща на дълбочина 1-2 m, само че се случва да се открие, даже по-близо до повърхността.

За да извършите медицински процедури глината би трябвало да се накисне във вода при стайна температура (не топла) в глинени, стъклени или емайлиран съд или в запарка от билки, охладени до стайна температура. За задачата нанесете, върху памучен плат на болната зона и прикрепете към болното място за 2 часа. След приложимост отстранете с отмиване. Глината не може да се съхранява повече от 2 часа, в противоположен случай всичките й лечебни свойства ще изчезнат.

·  Някой в миналото бил написал, че хората умират не от заболявания, а от мързел! Търпението им е задоволително единствено да изсипят шепа хапчета, върху дланта на ръката си и да ги измият с вода. В края на краищата, хапчетата дават единствено краткотрайно облекчение, а с цел да излекувате изцяло заболяването, се нуждаете от доста упорита работа и религия в това, което вършиме.
Бабини предписания с глина за лек
Когато страдате от някаква болежка:

Може да поставите глинена апликация, върху мястото и да увиете добре в компрес. След 2 часа би трябвало да отстраните глината и да нанесете свежа порция и по този начин 2-3 пъти, до момента в който главата стане светла.
10 национални поверия, в които всички имаме вяра
От епохи съществуват поверия, които са свързани с разнообразни предмети от семейството. Ето някои от тях, които са останали в българскат...
Прочети повече
Маска за лице от глина:

Прекарайте глината, през цедилка или сити, прибавете към нея вода, до момента в който стане хомогенна примес и нанесете, върху лицето за 25-30 минути, по-късно измийте със студена вода. Тази маска ще стегне кожата и ще освежи тена.

Глина за здрави и бели зъби

При миене на зъбите прибавете малко бяла глина, върху влажната четка за зъби, а от горната страна слой сол и сода за самун. При постоянно потребление на този способ, зъбите ви ще станат здрави и бели и това ще трае за дълго време.

Това са лечебните свойства на глината по бабини предписания. Желаем ви доста здраве!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР