Обикновено когато човек получи порязване, ожулване, изгаряне или друга рана,

...
Обикновено когато човек получи порязване, ожулване, изгаряне или друга рана,
Коментари Харесай

Революция в медицината: „Умни“ лепенки ще лекуват по-бързо раните

О бикновено когато човек получи порязване, ожулване, изгаряне или друга рана, тялото ни се грижи за себе си и се лекува единствено. Но това не постоянно е по този начин. Така да вземем за пример диабетът може да попречи на лечебния развой и да сътвори рани, които не могат да заздравеят и заплашват болния с зараза.

Нов тип умна превръзка, създадена в Калифорнийския софтуерен институт (Caltech), може да направи лекуването на тези рани по-лесно, по-ефективно и по-евтино, споделя rfa, част от Voice of America (VOA) .

" Различните видове датчици, които внедрихме в тази лепенка, могат да следят разнообразни типове рани, тяхното положение по време на лечебния развой и с течение на времето можем да забележим какво се случва в раната. Тази информация ще се предава на здравните експерти, с цел да взимат те вярното решение за лекуването на своите пациенти ", споделя медицинският инженер Ехсан Шерзай-Сани.

В превръзките от бъдещето има датчици, които наблюдават равнищата на пикочна киселина, глюкоза, амоняк и лактат, както и рН и температура на раната за всевъзможни признаци на инфектиране или бактериална зараза.

Пластирите също по този начин могат да ползват едва електрическо поле, с цел да се подтиква лечебния развой, което откривателите споделят, че е потвърдено дейно.

Професорът по хирургия в USC Дейвид Армстронг споделя, че технологията може да предотврати ампутациите на крака при диабетно заболели пациенти.

" Ние сме отдадени на това да се опитаме да отстраняваме предотвратима ампутация през последващо потомство медицина. И това е в действителност вълнуващо. Тези принадлежности, които имаме в този момент, тези интелигентни датчици могат да бъдат извънредно потребни ", споделя Армстронг пред rfa, част от Voice of America (VOA).

Сега учените търсят метод пластирите да се зареждат от слънчевата сила или от придвижването на пациентите, вместо с акумулатори.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР