Обикновено жените са тези, които говорят за любов – споделят

...
Обикновено жените са тези, които говорят за любов – споделят
Коментари Харесай

Защо в днешно време на любовта ѝ е толкова трудно – размислите на един мъж

Обикновено дамите са тези, които приказват за обич – споделят с приятелки, разискват и най-големите детайлности, могат да прекарат часове по телефона или в чата, с цел да разясняват някой жест или дума и да разтълкуват смисъла му. Общо взето дамите имат навика (и таланта) да задълбават и да виждат оттатък забележимото – от време на време това е сетивност, нюх към знаците и потребно за връзката, само че различен път се трансформира в същинско отнемане или „ търсене под вола теле “.

Истината е, че и мъжете разсъждават върху възприятията си. И то доста по-рационално, подредено и обективно спрямо дамите. Не се поддават на страстите и умеят да уталожват пристрастеностите, с цел да вземат вярното решение. Жените назовават това нарцисизъм, безчувственост, равнодушие, мъжете му споделят деловитост.

Индиецът Анкуш Бахугуна е образец за това, че един мъж може да огледа задоволително задълбочено във връзката си с колегата и да направи заключения, които приказват за предусещане и изчерпателен разум. Индиецът от Делхи има повече от 890 000 почитатели в „ Инстаграм “.

Разсъждавайки над въпроса за какво през днешния ден е толкоз мъчно да имаме постоянна връзка , той открива отговора в това, че не сме готови. Нито за жертвите, нито за компромисите, нито за времето, което изисква сходна връзка от нас. В днешния свят сме привикнали всичко да ни е елементарно. Няма да се обадим по телефона, а ще напишем едно малко известие. Дори освен това – няма да напишем нищо, а напряко ще пратим картинка, картичка или емотикон. Всичко това ни прави мързеливи в връзките си с другите. Това се отнася освен за любовта, само че и за другарството ни. Много връзки страдат поради новия метод на другарство.

Според него причина за неуспеха в любовта е и че в действителност не търсим обич. Не търсим сътрудник за цялостен живот, с който да остареем. Не желаеме някого, с който да си представим живота до самия му край, а търсим моментното наслаждение. Рядко се замисляме за утрешния ден или за вероятностите в една връзка. Важното е, че сега се усещаме добре.

Бахугуна стига до извода, че сме заети хора, които са прекомерно устремени в преследването на материалните цели. По-висока заплата, по-скъпа кола, по-хубав апартамент, а за какво не и къща, след това още по-голяма къща и така нататък Целите в никакъв случай не свършват, а любовта единствено ни разконцентрира. Същевременно желаеме от нея да бъде мощна, буйна, зряла обич. А такава обич се гради с години. Но ние не й даваме години време, а я желаеме такава незабавно, тъй като нямаме време , тъй като бързаме да изживеем всичко през днешния ден, тук и в този момент.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР