Обикновено хората се делят на два типа - ранни птици

...
Обикновено хората се делят на два типа - ранни птици
Коментари Харесай

Каква е връзката между ранното ставане и гените

Обикновено хората се разделят на два вида - " ранни птици " и " нощни птици ". Както сами знаете, тези които стават рано, не обичат да стоят до късно през нощта, а тези които си лягат на разсъмване, нормално спят до обяд и по този начин им харесва.

Наскоро учени откриха, че хората, които сами се разсънват по-рано заран, е по-малко евентуално да развият проблеми с психологичното здраве в бъдеще.

Проучването, извършено от откриватели от редица университети във Англия, Съединени американски щати, Холандия, Германия и Австралия, е оповестено в научно списание Nature Communications.
 Снимка 403542

За задачите на своето следствие, екипът преглежда данни от съвсем 700 хиляди човеци , с цел да дефинира по какъв начин генетичният състав на човек въздейства на неговия натурален циркаден темп и положението на психологичното му здраве.

Учените съумяват да дефинират 351 генетични фактора, които могат да повлияят на това дали човек има податливост да се разсънва рано заран или да си ляга късно през нощта.

Изследователите правят оценка гените на хората, заключавайки, че има мощна връзка сред тяхната ДНК и способността да се измъкнат от леглото рано заран .
 Снимка 403541

Резултатите също по този начин демонстрират, че хората, които се категоризират като ранобудни, е по-малко евентуално да имат проблеми с психологичното здраве, като меланхолия или шизофрения .
 Събуждането, закуската и грешките, които да не вършим заран
Сутрешните привички, които провалят деня ни

Утрото не всеки път е по-мъдро
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР