Обикновено хакване на текстови съобщения разкрива самоличността на неизвестни податели: „току-що разрешихте тримесечна мистерия за мен“

...
Ако някога сте получавали текстово съобщение от номер, който не
Коментари Харесай

Ако някога сте получавали текстово съобщение от номер, който не разпознавате, вирусно текстово съобщение hack може да ви помогне да разрешите случая.

TikToker Лиз Перес (@_lizperez95) спечели над 600 000 гледания, 63 000 харесвания, 9700 запазвания и над 500 коментара, когато качи хакването на текстовото съобщение в акаунта си.

Сега, подобно на хака, който разкрива как да използвате правилно приложението iPhone Notes, хакът на Перес помага на потребителите на мобилни телефони да навигират в света на цифровата свързаност.

Как работи хакът?

Както Перес обяснява във видеоклипа си, ако получите текстово съобщение от неизвестен подател, използвайки приложенията за мобилни плащания биха могли да помогнат за добавяне на име към номер.

Като копирате номера и го поставите в приложения като Venmo, CashApp, Zelle или PayPal, вашият мистериозен подател може внезапно да бъде свързан с име и фамилия .

Според Перес най-добрата й приятелка я е научила на хака – който според нея „променя играта“.

Избягвайте неудобното „кой е това?“ обмен

Благодарение на хака на Перес, изпращащ страховитото „Съжалявам, чий е този номер?“ текстът може да е нещо от миналото.

Това може да е и начин да държите вратите за комуникация затворени, ако хакването разкрие, че подателят е човек, когото сте изтрили от списъка си с контакти поради причина.

Хакът може също така да помогне за потвърждаване на нечия самоличност – полезен инструмент за избягване на потенциални измамници.

Пазете се от опити за „подиграване“

Въпреки че вашият мистериозен подател може, всъщност , бъдете истински човек, чийто номер просто сте забравили да запазите в телефона си, човекът, който се крие зад този непознат номер, също може да е измамник.

Според доставчика на киберсигурност и антивирусна защита Kaspersky, изпратените текстови съобщения от неизвестен номер може да бъде SMS фишинг атака, известна като „smishing“.

При smishing атака измамниците се крият зад примамливи телефонни номера – метод, известен като „smishing“ – за да се представят за нормални хора.

„Тъй като нападателят приема самоличност, на която може да се доверите, е по-вероятно да се поддадете на техните искания“, заявява Kaspersky. Използвайки принципите на социалното инженерство, нападателите след това манипулират жертвите, като използват следните тактики:

Доверие: Като се представят за законни лица и организации, киберпрестъпниците намаляват скептицизма на своята цел. SMS текстовете, като по-личен комуникационен канал, също естествено намаляват защитните сили на човека срещу заплахи.

Контекст: Използването на ситуация, която може да е от значение за целите, позволява на нападателя да изгради ефективна маскировка. Съобщението изглежда персонализирано, което му помага да преодолее всяко подозрение, че може да е спам.

Емоция: Чрез засилване на емоциите на целта, нападателите могат да преодолеят критичното мислене на целта си и да я подтикнат към бързо действие.

Използвайки тези методи, нападателите пишат съобщения, които ще накарат получателя да предприеме действие.

„Обикновено нападателите искат получателят да отвори URL връзка в текстовото съобщение, където след това те се отвеждат до фишинг инструмент, който ги подканва да разкрият личната си информация“, обяснява Касперски. „Този ​​фишинг инструмент често идва под формата на уебсайт или приложение, което също се представя под фалшива самоличност.“

„Не мога да повярвам, че никога не съм се сещал за това…“

Докато хакването на текстовите съобщения ще работи само ако имате акаунт с някое от гореспоменатите приложения за мобилни плащания - и само ако подателят на текстовото съобщение използва техния телефонен номер и име в приложенията - много потребители отидоха в секцията за коментари на Perez, за да похвалят хака.

„Благодаря ви. ти току-що разреши тримесечна мистерия за мен,” коментира @freeradical82.

„Буквално седях на съобщение за рожден ден в продължение на 7 години, без да знам кой е до сега… благодаря ти, LOL,” написа @charleeene98 .

„Не мога да повярвам, че никога не съм мислил за това!“ коментира @somethincleverish.

In The Know от Yahoo вече е наличен в Apple News — !

Публикацията Обикновено хакване на текстови съобщения разкрива самоличността на неизвестни податели: „току-що разрешихте три месец мистерия за мен“ се появи за първи път в In The Know.

Още от In The Know:

Хакът за замразени зърнени храни става вирусен в TikTok и умовете на любителите на зърнени храни са поразени: „Вие „току-що промених живота си“

„Спрете да пилеете пари“: TikToker твърди, че хората използват неправилно чекмеджетата на хладилниците си

J.Crew започва рано своите сделки за Деня на труда! Вземете 40% отстъпка от тези нови, стилни есенни находки

Разпродажбата на Target за Деня на труда е в ход! Ето всички най-добри сделки, които си заслужават вниманието

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР