Обикновеният човек почти няма да усети разлика от въвеждането на

...
Обикновеният човек почти няма да усети разлика от въвеждането на
Коментари Харесай

Николай Василев: Обикновеният човек ще види единствено позитиви от еврозоната

Обикновеният човек съвсем няма да усети разлика от въвеждането на еврото. Дори в противен случай, той ще види само позитиви от еврозоната. Това съобщи някогашният министър на стопанската система Николай Василев пред Bulgaria ON AIR.

"Хората, които настояват, че не е добре да бързаме, евентуално биха споделили същото и за НАТО преди към 20 години. През 2005 година по този начин се говореше и за влизането ни в Европейския съюз ", разяснява той.

Василев бе безапелационен, че валутният ръб в България е отличен образец, заслужен даже за учебниците по икономическа история, за един от най-успешните и най-драматично променилите една страна валутни бордове в света. "В чакалнята се чака наложително 2 години, през които финансовите ни параметри ще се наблюдават под лупа. Контролът продължава и по-късно като минимумът е година, а може да продължи и 10 ".

"През 90-те години страната ни представляваше една напълно друга страна, само че за къс интервал от време всичко си пристигна на мястото. Вече 20 години имаме ниска инфлация и безусловно предвидим валутен курс ", уточни още някогашният министър на иконимиката.

"Голяма част от хората, разяснявайки влизането ни в еврозоната, обръщат внимание единствено на най-маловажния проблем, а точно какво ще се случи с цените. Истината е, че с тях няма да се случи безусловно нищо и множеството жители даже няма да виждат някаква смяна ", посочи още Николай Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР