Обикновените политици са партизански. Те мислят до края на мандата.

...
Обикновените политици са партизански. Те мислят до края на мандата.
Коментари Харесай

Проф. Тодор Танев: Новото поколение няма да е покорно

Обикновените политици са партизански. Те мислят до края на мандата. Стратегическите водачи мислят за по-късно. Левски е мислел за чиста и свята Република. Не е елементарно да се откри стратегически водач. След 44-та година нашето общество е тежко ударено. Църквата ни сега едвам си откри началник в нея. Едно водачество се сменя с друго, което е поръчково. Страшна работа.
Това сподели проф. Тодор Танев в предаването „ На ярко “ с Люба Кулезич по БиТиВи. В дъното е, че за 30- 40 години с репресии и боязън, е съумяла да просперира андрешковщината. Новото потомство, сегашните студенти не са такива. Те няма да бъдат покорни на такава система. България се трансформира. Трябва да мислим за дребна България като световна просвета. България не е единствено мъжкото хоро в студената вода, не е единствено фолклор.

Десницата, която имаме, е отживяла. За да има стратегически водач, би трябвало да има просвета, а не някакъв стратегически талант. Ако той стои самичък и разправя за себе си, ще го признаят за глупак. Смяната на културата става със промяната на поколенията. Никога в едно и също потомство.

Журналистът Иво Беров добави: В България няма механизъм, който да излъчва водачи. Има доста честни хора, само че в политиката се провалят. Не правят работа в политиката. България може да стигне Испания. Свързани сме с Европа, имаме стопански напредък. Управляващите ръководят, тъй като няма по какъв начин да си изпълнят обещанията. А те няма по какъв начин да ги изпълнят, тъй като нищо не са обещавали.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР