Обикновен лук – средство – чудо от нашите баби! Нашите

...
Обикновен лук – средство – чудо от нашите баби! Нашите
Коментари Харесай

Сложете парче лук в ухото си! Защо ли не знаех за това преди?

Обикновен лук – средство – знамение от нашите баби!

Нашите майки и баби са наясно, че няма по-добри медикаменти от естествените средства. Те не само ни оказват помощ в лекуването на разнообразни болести, само че и не вредят на нашето тяло, а медикаментите, закупени от аптеката, могат да го създадат.

Едно от чудотворните средства, които са употребявали нашите баби, бил елементарния лук. Той може даже да лекува хронични болести, които от дълго време са отровили живота ви и през днешния ден ще споделим с вас някои способи по какъв начин да употребявате тази природна медицина.

Лукът смъква температурата

Това е идеалният инструмент за деца. Ако детето ви е с висока температура, нарежете лука на пръстени и го накиснете в ябълков оцет. След това поставете пръстените в чорапите и в ушите. Под въздействието на това лекарство температурата спада много бързо.

Най-добрият палач на инфекции

За да убиете инфекцията, първо би трябвало да приготвите лучена паста. За да я извършите, сварете мляко и накиснете в него огромно парче бял самун. Настържете лука. Смесете хляба, лука и млякото до образуването на хомогенна паста.

Пастата е готова и сте единствено на няколко стъпки да се отървете от инфекцията. Дезинфекцирайте заразеното място, прикрепете пастата благодарение на марля и фиксирайте с превръзка. Стойте с компреса към 2-2,5 часа. Тази процедура би трябвало да се повтаря, до момента в който инфекцията изчезне.

Може да спре кървенето

Лукът ще ви помогне при леки ожулвания и порязвания. Ако имате неприятен шанс и сте наранили пръста си, би трябвало просто да поставите марля върху засегнатото място, в което сте сложили няколко части лук.

Преди даже да мигнете, кървенето ще спре. За да ускорите зарастването, повторете тази процедура още няколко пъти.

Лекува изгаряния

Трудно е за вярване, само че лукът ще ви помогне за лекуване на слънчеви изгаряния и други За да направите това, би трябвало да прикрепите няколко части от този артикул към раната и да оставите за 2 минути. И в случай че по-късно нанесете яйчен белтък на мястото на изгарянето, болката ще изчезне и по-късно няма да се появи белег.

Лекува кашлица

Лученият сок е високоефективен сироп за кашлица, само че надали някой желае да го употребява в тази му форма. Затова, когато кашляте, сложете парче лук в ухото си. Така лученият сок ще попадне в кръвния поток и ще ви избави от неприятна кашлица.

Треперите ли?

Ако непрекъснато ви побиват студени тръпки, лукът ще ви помогне да се справите. Изяжте един суров лук и след няколко часа ще се оправите.

Лукът ще излекува болката в ушите и главата

Болката в ушите е много неприятно събитие, само че благодарение на лука можете да се отървете от него за нула време. Просто сложете парче лук в ушите си и това ще понижи възпалението.

Е, в случай че страдате от мигрена, повторете тази процедура преди лягане. Нека лукът остане в ушите ви до сутринта.

Намалява белезите

Звучи като чудо на чудесата, само че е истина. Хирургичните белези в действителност могат да бъдат направени по-малко забележими благодарение на лук. Просто постоянно ги втривайте в желаната област от кожата.

Ухапвания от пчели

Ако сте били ухапани от насекомо, прикрепете нарязания лук към мястото на захапване. Той намалява подуването, изважда отровата и форсира заздравяването на кожата.

Вижте още: Лечение с прополис на целия храносмилателен тракт

Тези дребни съвети ще ви оказват помощ по-малко да тровите тялото си с медикаменти. Запомнете тези начини за потребление на лука, тъй като без подозрение ще са ви от изгода!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР