Обидните квалификации са отправени от Валери Симеонов по време на

...
Обидните квалификации са отправени от Валери Симеонов по време на
Коментари Харесай

Нов Чудовищен Скандал Се Развихри При Патриотите! Вижте Каква Е Причината За Разкола В Редиците!

Обидните квалификации са отправени от Валери Симеонов по време на негово присъединяване в ефира на Българска национална телевизия.

Сутринта пред националната телевизия Симеонов назова съветския патриарх " второразрядно ченге и шмекер, прочут като „ цигарения митрополит на Русия ”.

На тръгване от България Патриах Кирил смъмри българските управляващи и сподели, че си потегля наскърбен. Патриархът бе афектиран, че подвигът на съветските воини бе комплициран паралелно до воините от Финландия, Полша, Украйна Латвия и други страни. Той напомни, че всички тези нации тогава са били част от Руската империя, която е воювала против Турция и техните воини са били част от съветската войска.

Това не е първата борба в обединението " Обединени патриоти ". Те имаха различия по Инстанбулската спогодба, разноските за защита, приватизация, концесии и други

" Атака " и Вътрешна македонска революционна организация дефинират като неприемлив сходен език към Негово светейшество патриарха на Руската православна черква Кирил.
От НФСБ застанаха зад думите на Валери Симеонов.

" Настояваме вицепремиерът Валери Симеонов, който е квота на Коалиция " Обединени патриоти " в българското държавно управление да сервира опрощение на съветския патриарх за нанесените обиди ", се споделя в позицията на ПГ на " Обединени патриоти ", подписана от нейния ръководител Волен Сидеров.

" Този текст доскоро беше гласуван на съвещание на ПГ на " Обединени патриоти " и с нужното болшинство беше признат ", разяснява пред публицисти секретарят на групата и заместник-председател на " Атака " Десислав Чуколов.

Има устав за активността на ПГ на " Обединени патриоти ", където ясно е регламентирано по какъв начин се взимат решенията, посочи той. Чуколов не вижда за какво това решение да докара до напрежение в групата.

Заместник-председателят на ПГ на " Обединени патриоти " Валентин Касабов, който е и зам.-председател на НФСБ, изясни, че това не е мнение на цялата група. Това са безумни неща, за всяко нещо би трябвало да се извиняваме ли, попита той. Казаното от Валери Симеонов е негова позиция, аз персонално по същия метод мисля, сподели Касабов.

Според него по същия метод мислят и сътрудниците му от НФСБ. Ако продължат с тези заявления, нещата стават неприятни, разяснява Касабов по отношение на признатата позиция. По думите му всяко нещо, което ражда борба, не е положително.

Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация изясни, че сътрудниците от НФСБ са излезли от стаята, само че е имало кворум и се е гласувало от името на ПГ, че се разграничават от това изявление на Валери Симеонов.

Колегите от НФСБ са в правото си да реагират, въпреки всичко са обособена партия, никой не може да им наложи на тях решение, само че считаме, че въпреки всичко би трябвало да има несъмнено вземане предвид в говоренето по избрани тематики, не можем да носим отговорност за изявленията на някои хора, за персоналното им мнение, добави той.

Според Ангелов за момента не е застрашено единството на групата, само че зависи какви ще бъдат дейностите оттук нататък.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР