Обидата на Асен Василев към Габриел е черешката на тортата.

...
Обидата на Асен Василев към Габриел е черешката на тортата.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Обидата на Асен Василев към Габриел е черешката на тортата

Обидата на Асен Василев към Габриел е черешката на тортата. Обидите към Мария Габриел от страна на Асен Василев са непростими. Това сподели в ефира на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова. Тя е и една от договарящите за нов кабинет представители на обединението.
Тя също акцентира, че изискванията ГЕРБ-СДС да поддържа държавно управление е то е да в границите на първия мандат, с министър председател Мария Габриел и без присъединяване на Асен Василев в него.

По думите ѝ ГЕРБ-СДС е имала поредност от рецензии в последните месеци към дейностите на финансовия министър в оставка.

 

SafeNews припомня, че кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна осъществен мандата на президента Румен Радев в президентството. Тя показа пред президента предложение за състав на Министерски съвет и изясни, че осъзнава какъв брой огромна е отговорността пред нея и нуждата България да има държавно управление. Малко по-късно вечерта от ПП-ДБ излязоха с остра реакция и смъкнаха доверието си от Габриел, а претенденти за министри от групировката си направиха отказ, защото обявиха, че посоченият от нея проектосъстав на кабинета не е координиран и утвърден от тях и го дефинираха като провокация и машинация. Последва замяна на задочни реплики.

„ Най-напред чакам опрощение за епитетите и обидите. За 9 месеца не съм си разрешила нищо сходно, по този начин и ще продължи. Не съм нарушила Конституцията. Указът е публикуван за назначение на министър-председател. По отношение на министрите – всички те са поели ангажимент за интервал от 18 месеца, а на 9-ия месец има ротация сред министър-председателя и заместника му “, сподели претендентът за министър-председател Мария Габриел от ГЕРБ към ПП-ДБ на брифинг в постройката Народното събрание.

„ Преди 9-10 месеца в една странна настройка взехме решение да има държавно управление. През това време дадохме десетки конференции дружно с ПП-ДБ. Учудвам се, че за това време не се научиха да не употребяват прилагателни. Те демонстрираха същинското си лице нощес “, разяснява от своя страна и водачът на партията Бойко Борисов.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР