Обичайният мирен протест с искане за справедлива присъда за Петър

...
Обичайният мирен протест с искане за справедлива присъда за Петър
Коментари Харесай

Протест Маринашки

Обичайният кротичък митинг с искане за обективна присъда за Петър Маринашки, предизвикал гибелта на Тошко и Виктор след жестока злополука, се организира сега пред Съдебната палата в Пловдив. Десетки хора, близки и другари на починалите момчета пристигнаха пред Апелативен съд – Пловдив, сплотяващи се от концепцията за по-сурово наказване за Петър Маринашки и повече надзор и ефикасни присъди за агресорите на пътя.
Прочетете още
„ На предходното съвещание станахме очевидци на невиждана безочливост и груба насмешка с нас, които загубихме децата си! Адвокатът на Петър Маринашки прояви пренебрежение както към съда, по този начин и към почернените родители, като не се яви на делото и стана спънка то да не се гледа! Наясно сме, че санкцията от 1000 лв., която съдът му наложи, въобще няма да стресира нито него, нито подзащитния му и те ще се опитат още веднъж да шиканират делото, прилагайки похвати от циркови спектакли, които са грозна гротеска, на фона на огромната ни тъга ”, показа един от почернените родители Тодор Бараков.

Мирният митинг е под наслов “Справедлива присъда за гибелта на Тошко и Виктор! “ и с изключение на сурово наказване за Маринашки, има за цялостен да спре наглостта и безочието на пияните и дрогирани водачи на пътя. Събралите се хора молят и за по-сурови санкции и ефикасни присъди за убийците зад кормилото.

Както  TrafficNews  съобщи, Петър Маринашки бе осъден с 5 години затвор при първичен общ режим и административна глоба – лишаване на книжката за 8 години. Присъдата още не е влезнала в действие, защото се апелира пред Апелативния съд.

Петър Маринашки апелира наложеното му наказване от Окръжен съд, а околните на починалите момчета, също недоволни от присъдата, подадоха митинг на по-горната инстанция.

Делото е планувано за разглеждане в 13:30 часа в Апелативен съд-Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР