Обичате ли лудите приключения? Тази компилация от фотографии, подбрани от

...
Обичате ли лудите приключения? Тази компилация от фотографии, подбрани от
Коментари Харесай

15 вълнуващи маршрути, които ще направят пътешествието ви незабравимо

Обичате ли лудите завършения? Тази компилация от фотографии, подбрани от екипа на Obekti.bg, ще ви придвижи на някои от най-готините и шантави места на света, които ще издигнат адреналина ви. Независимо дали пътувате по въздух или земя, написа obekti.bg.
Тунелът Гуолян, Китай

Построен е от локалните и е прокаран през планината. Той е единственият метод за контакт с външния свят. По-късно държавното управление е построило 1200-метров тунел, с цел да помогне на локалните хора да минават и пътуват.

Снимка: Yuangeng Zhang / Shutterstock

Летище Саба - най-късото на света

Дълго е едвам 400 метра. Снимка: Bildagentur Zoonar GmbH / Shutterstock

Пазарът на град Меконг, Тайланд

Какво ще кажете за пазар, ситуиран на жп релси? Няколко пъти дневно търговците би трябвало бързо да си приберат стоката и щандовете, с цел да разрешат на влака да мине (с към 15 км/ч). След това щайгите с риба, зеленчуци и яйца още веднъж се подреждат и търговията продължава.

Снимка: puwanai / Shutterstock.com

" Носът на дявола ", Еквадор

Жп линията „ Носът на дявола “ е издигната на едноименната канара, ситуирана на 800 метра височина. Доскоро туристите имаха опцията да се возят по покривите на мотрисите, само че управляващите към този момент не разрешиха тази процедура. И сами можете да видите за какво.

Снимка: KalypsoWorldPhotography / Shutterstock

Жп мостът Памбан, Индия

Мостът Памбан свързва едноименния остров с Индия. През 1864 година той е бил погубен от мощните ветрове. Ето за какво когато скоростта на въздушните течения надвиши 55 км/ч, влаковете са предизвестени за евентуална заплаха.

Снимка: AJP / Shutterstock.com

Обичате ли лудите завършения? Тази компилация от фотографии, подбрани от екипа на Obekti.bg, ще ви придвижи на някои от най-готините и шантави места на света, които ще издигнат адреналина ви. Независимо дали пътувате по въздух или земя.
Магистралата Каракорам, Пакистан - Китай

Дългият 1300-километра път се счита за автомагистралата, ситуирана на най-голяма надморска височина.

Снимка: C. Na Songkhla / Shutterstock

Международно летище " Принцеса Юлиана "

Махо е много известна дестинация измежду фотографите и търсачите на мощни умения. Причината? Самолетната писта на интернационалното летища " Принцеса Юлиана " се намира едвам на няколко метра от плажа. Двете места са разграничени само от стеснен път и ограда. Наоколо е цялостно със знаци, които предизвестяват туристите да не се приближават до пистата. Нито рискът от самолетна злополука, нито шумът на кацащите и излитащите машини не са спрели хората да посещават това извънредно място.

Guliver / iStock

" Влакът към облаците ", Аржентина

Този трен, който потегля от Салта, в Северозападна Аржентина, води пасажерите си високо в Андите. Във всеки негов вагон има кислородни бутилки, ако пасажерите имат потребност от тях. Влакчето прекосява 400 километра в двете направления от Салта през планината и доближава височина от 4000 метра.

Снимка: Marc Turcan / Shutterstock

ЖП линиите на Бангладеш

По локалните железници е цялостно с хора всеки ден. Бангладеш е една от най-гъсто обитаемоте страни на света, само че жп мрежата не е изключително обширна. Ето за какво хиляди хора са принудени да прибягват до този рисков метод на превоз.

Снимка: Mentari Merah Studio / Shutterstock.com

Магистралата Далтън, Аляска

Най-изолираната автомагистрала в света. Дълга е 666 км и свързва единствено 3 дребни села. Този път се смята за най-снежната автомагистрала в света.

Обичате ли лудите завършения? Тази компилация от фотографии, подбрани от екипа на Obekti.bg, ще ви придвижи на някои от най-готините и шантави места на света, които ще издигнат адреналина ви. Независимо дали пътувате по въздух или земя.
Влаковете в Мумбай, Индия

Железницата в Индия е една от най-големите и натоварени в света. Само тази в Мумбай транспортира 7,6 млн. души всекидневно.

Снимка: Matyas Rehak / Shutterstock.com

Старият мост над река Витим, Сибир

Той е необятен към 1,8 метра и се простира на 570. Замръзва постоянно. Няма защо да се захванете, металните елементи са извънредно хлъзгави, а дървените плоскости са изгнили. Успех!

Снимка: Nail Asfandiarov / Shutterstock

Проходът Зоджи Ла, Индия

Ладак и Кашмир са свързани от този 9-километров път. На всичко от горната страна той е извънредно стеснен, само че по него се движат и водачи, и добитък.

Снимка: Witthawas_Siri / Shutterstock

Кавказкият път, Грузия.

Свързва Сочи и езерото Рица в планините. Той е много плашещ на тип, само че и впечатляващ. Снимка: Marcin Szymczak / Shutterstock
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР